CBIS 5955736
Visa på karta

Smens Experience Retreat

Smens erbjuder skräddarsydda upplevelser, med fokus på utomhusmatlagning, ekologisk mat och avkoppling. Gården ligger i en traditionell svensk landsbygdsby, i hjärtat av naturen, men ändå bara 1 tim och 45 min norr om Stockholm. Här finns plats för 10 personer i 4 vackra och stora dubbelrum. Byggnaderna härstammar från slutet av 1800-talet. Välkomna till Smens!

Information

Alla våra gäster har full tillgång till hela vårt hus och dess omgivningar. Detta inkluderar den vedeldade badtunnan som ligger i slutet av trädgården. När ni bokar väljer ni därför 1 rum/stuga, ni bokar då hela huset.

Vi är mycket passionerade av resor och om allt det lokala området har att erbjuda. Låt oss veta om du vill ha hjälp med att organisera några av dina matbehov, exempelvis mathämningar, lagade måltider, kräftskivor, frukost, picknick etc. Vi är också sport- och utomhusentusiaster och kan hjälpa till med något sport- och äventyrsrelaterat. Såsom mountainbike, markera ut vandringsleder, båtturer, paddling, fiske, ridning, längdskidåkning, slalom, camping, triathlonträning, landsvägscykling etc.

Våra två hästar strövar runt gården och en av hästarna går att hyra för skogturer eller varför inte lite dressyr på fälten? Vi anordnar också häst/cykel /vandringsleder med picknickluncher på begäran.
Om finns tillgängliga kan vi erbjuda taxi till och från tågstationen och eventuella lokala evenemang.
I grund och botten, om ni har några önskemål och idéer så låt oss veta och vi kommer göra vårt bästa för att tillgodose dem!

Gården ligger i utkanten av den lilla traditionella byn Fornby. Den består av två hus, många olika trädgårdsutrymmen och en bondgård med fält där våra hästar strövar. Utrymmet har flera sittplatser, ett stort köksbord, kontor/enkelrum och ytterligare 4 generöst stora dubbelrum. Landsbygden ligger vid tröskeln, med skogen direkt norrut och fält direkt söderut. Gården byggdes i slutet av 1800-talet men då en del av huvudbyggnaden renoverades på 80-talet återställer vi det omsorgsfullt till sin forna glans.
Sovrummen är alla nyligen restaurerade, liksom badrum och kök. Husets stora salonger rymmer stora familjesamlingar. Här har många gäster haft sina 40- och 50 års kalas. För dem som är mindre angelägna om trappor finns ett tredje rum på nedre våningen som kan användas som ett sovrum och det finns även ett badrum med dusch och toalett på nedre våningen.

Vi välkomnar mer än gärna barn och vi har allt från leksaker, barnsängar och barnstolar - fråga bara. Vi har även en dubbelcykel som kan bokas för dem som vill utforska de fantastiska aktiviteterna utomhus!

Faciliteter och service

  • Frukost