Långfärdsskridskoåkning i Mora och Orsa


Att åka långfärdsskridskor är en av alla härliga vinteraktiviteter man kan prova på i Siljansbygden. Att åka på spegelblank is på Siljan eller Orsasjön är en upplevelse, helt utöver det vanliga med rytm, fart och naturkänsla och lämpar sig väl för hela familjen och för alla åldrar. Här finns fantastiska förutsättningar på många sjöar.


Det finns preparerade skridskospår på Orsasjön - en vacker och häftig skridskoarena och på Saxviken i Mora en ca 3 km lång plogad och hyvlad bana. Det arrangeras flera lopp som passar både motionärer och avancerade tävlingsåkare. 

Guidade turer arrangeras under säsongen, när förhållandena så tillåter. I november börjar skridskosäsongen med guidade turer på naturis på de mindre sjöarna. Innan jul brukar isen lägga sig över Saxviken och Orsasjön och i mitten av januari är hela Siljan också i de flesta fall fryst.

Mer info: orsamoraskating.se

Banor

1. Saxviken i Mora, 3 km
På Sveriges mysigaste skridskoarena mitt i Moras centrum plogas en 3 km rundbana. Dessutom finns det också ett skidspår och en bana för promenad och en plan lämplig för skridskoåkning med eller utan klubba.

Startplats: Kajen i Mora

2. Orsasjön
På Orsasjön plogas en 15 km skridskobana mellan Orsa Camping och Kråkberg i Mora. Där finns också ett skidspår utanför skridskobanan. Spåret leder över hela Orsasjön och bjuder på vidsträckta utsikter.

Startplatser: Camping i Orsa, Kungshaga Hotell, Vattnäs, Kråkberg i Mora

3. Orsa Grönklitt
Från mitten av december och t.o.m. Trettonhelgen finns en 2 km rundbana plogad och hyvlad på Rädsjön i Grönklitt. Där arrangeras det mycket populära Sylvesterloppet på nyårsaftonen.

Startplats: Skidstation Orsa Grönklitt

Aktiviteter

Under vintersäsongen organiseras många aktiviteter och skridskolopp för alla, mer info och kalendarium på orsamoraskating.se

Israpport

Hemsida: orsamoraskating.se
Facebook: facebook.com/OrsaMoraSkating