Långfärdsskridskoåkning i Dala-Floda


Flosjön

Flosjön ligger nordost om Dala-Floda och har förbindelse med Västerdalälven via Noret i södra delen. Längs västra stranden löper en skogsbilväg mot Leksand och här finns en del sommarstugor med bryggor och en badplats i Sandvikens fäbodar. På västra stranden vid Sångåns utlopp finns också kommunens färskvattentäkt. Den östra stranden är mer vild och glest bebyggd. Harpikön delar den norra delen av sjön i två delar. Vinden är oftast västlig. I södra delen av sjön ligger byn Syrholn med Dala-Floda Värdshus. Här finns sjösättningsramp, gästbrygga, bad med hopptorn sommartid och vedeldad bastu med isvak på vintern. Det är den bästa utgångspunkten för äventyr på Flosjön. 

Banor

3 km resp. 4,5 km. Vid Flosjöbadet i sydligaste delen finns grillplats och bänkar för påtagning av skridskor. Toalett och värmemöjlighet finns på Dala-Floda Värdshus. Det finns även en grillplats vid Bakke lada längst inne i Flosjöviken.

Banan sköts av Dala-Floda Skating. De följer kontinuerligt isen genom provborrning och israpporter. Du åker säkert på banorna. Du åker på egen risk utanför banan. Vid blankis finns erfarna ledare som kan ordna fria turer på sjön.

Karta över Flosjön

Karta över plogade banor på Flosjön.