Cykel lutad mot ett träd bredvid en bred spång i trä i solnedgång.

Säfsen Resort

Säfsen Resort är familjevänligt och här kan barn i alla åldrar uppleva en rolig semester. Säfsen är en högklassig skidanläggning med bekvämt boende, 17 nedfarter, 6 liftar, värdshus, grillplatser, snöpark och 115 km längdskidspår.

Boka

Beskrivning

Säfsen ligger i en dal omringat av böljande berg, stora skogar och många sjöar, detta gör cykling och vandring i området till en fröjd övrig tid om året. Omväxlingarna är många och det spelar ingen roll om du tränar distans inför långlopp, törstar efter stökig stigcykling eller bara vill ut på en tur med familjen, så har Säfsen alltid något att erbjuda.

Boende
Stugorna i Säfsen är fräscha och i Dalenbyn är husen gjorda så att två familjer bekvämt kan dela på ett hus. Vargspåret och Solslingan är Säfsens fina ski in- ski out lägenheter som ligger i anslutning till skidområdet.

Längdskidåkning
För dig som älskar längdskidåkning är Säfsen den perfekta platsen. De har 115 km välskötta längdåkningsspår för både klassisk åkning och skating. Njut av den vackra naturen längs berg, dalar, sjöar och vattendrag. När det är dags för en paus finns det många mysiga vindskydd där du kan tända en brasa eller bara njuta en stund.
Längdskidspår: 115 km
Elljusspår: 10 km

Alpin skidåkning
På Säfsen finns skidskola som erbjuder grundkurser, fortsättningskurser, privatlektioner och snowboardkurser.
Antal liftar: 6
Nedfarter: 17
Skidskola: Ja
Skiduthyrning: Ja
Restaurang/café: 3

Filuriland
Barnens eget skidområde med snowracerbana, skattjakter och korvgrillning. Nytt och spännande barnområde för de allra minsta, med rullband, pulkabacke och barnvagnsparkering, allt anpassat för att första åket ska vara så roligt som möjligt. I anslutning kommer grillområde att finnas där matsäckslunchar och brashäng kommer att avlösa varandra i vinter.

Snowcamp
En inomhusanläggning fylld av trampoliner. Snowcamp är det perfekta stället att öva på trix efter skidområdet har stängt för dagen. Här har alla lika roligt, vuxna som barn, nybörjare och proffs.

Vandring och cykling
Oavsett om du är nybörjare eller erfaren vandrare så har Säfsen en vandringsled som passar just dig. Cykla över vidsträckta fält och böljande berg eller ta första rullen på deras snälla BMX-bana. Säfsen bjuder på cykelupplevelser för hela familjen. All utrustning ni behöver för upplevelserika dagar i naturen finns att hyra på plats. Hyr mountainbike, cykelkärra eller cykelsadel så att också knatten kan hänga med, kanot, båt och fiskeutrustning.
Läs mer här: www.visitdalarna.se/biking/dalarna/safsenresort/crosscountry

Fiske
I Säfsen finns inte mindre än 175 sjöar och vattendrag för fiske. Vissa passar bättre för familjer med metspö från brygga eller båt, andra passar flugfiskeexperten.

Bra att veta

  • Barn & Familj
  • Sportlov
  • Vinter
  • Infopoint