Upplevelser på hästryggen

Ridning i Dalarna

Hästaktiviteter


Ridning och andra hästaktiviteter i Dalarna hittar du här. Sätt dig tillrätta i sadeln för turridning på Islandshäst, flerdagarsturer i vildmarken, färdas i vagn bakom en nordsvensk eller en tur med häst och släde.


Rida i Dalarna

Upplev ridglädjen och det fina samspelet mellan häst och ryttare. Att rida i Dalarna innebär många hästaktiviteter att välja mellan - ridläger, travskola, en enklare ridtur eller en flerdagstur med övernattningar och måltider. Utforska naturen från hästryggen under turridning i det fria, på Islandshästar, på fjället eller genom de djupa skogarna. Vill du prova något annat än häst? Testa en ridtur på åsna med någon av Bäckergårdens Ridåsnor. Ridturer i fjällen kan du boka året runt på Idre Fjäll.

Häst & vagn, eller släde

Under en tur med häst och släde genom Dalarnas vackra vinterlandskap kan du gosa ner sig i värmen under fällarna och njuta av livet. Eller följ med på en guidad tur med häst och vagn under sommarhalvåret. I Dalarna finns det många arrangörer som erbjuder upplevelser för stora och små, erfarna som oerfarna.

Ridpaket

Här hittar du också ridpaket där hästaktiviteter och boende kombineras till helhetsupplevelser. Hitta den hästaktivitet som lockar dig mest och boka idag.

Tips på hästaktiviteter i Dalarna

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.