CBIS 891976
Visa på karta

Rättviksbacken

 • Telefon: +46 073- 671 00 10
 • Hemsida: http://www.rattviksbacken.se
 • E-post: info@rattviksbacken.se
 • Besöksadress: Slalomvägen Postadress: 795 35 Rättvik
 • Öppettider: Alla öppettider nedan gäller lift och är med reservation för att snötillgång, väder och underlag tillåter detta.
  Beräknad säsongspremiär 22 december.
  Jullovet
  22/12 - 7/1 öppet kl 10-16. Stängt julafton.

  Vecka 1 Skidskola i grupp. 5 lektioner à 50 min. Anmälan: info@rattviksbacken.se (info om de olika grupperna på www.rättviksbacken.se)
  Vecka 2 & 3 ordnar Friluftsfrämjandet skidskola kl 10-12 lördag och söndag. (Dvs 4 lektioner totalt). Anmälan: I Rättviksbacken torsd 10/1 kl 18.

  Vecka 2-6 + vecka 10-13:
  STÄNGT måndag (Öppet månd vecka 2 – dvs 7/1 – pga jullov i Rättvik)
  Kl 17-20 tisdag, onsdag, torsdag
  STÄNGT fredag
  Kl 10-16 lördag, söndag
  Från och med den 26/1 öppet 9-15 lördag-söndag

  Sportlovsveckorna
  Vecka 7, 8, 9:
  Kl 9-15 måndag
  Kl 9-15, 17-20 tisdag, onsdag, torsdag
  Kl 9-15 fredag
  Kl 9-15 lördag, söndag

  Påsklovet
  Inget påsklov kommer vara möjligt vintersäsongen 18/19.

  Skiduthyrningen, lifkortskassan och värmestugan öppnar 15 min innan liftarna öppnar. Med undantag för perioden lörd v8-lörd v9, då de öppnar kl 9.15. Det går även att hyra när skidbacken inte är öppen.

  Se vinter.rattviksbacken.se/ för aktuella öppettider.

Tre liftar, tre nedfarter med konstsnö, tre nedfarter med natursnö (lössnö), pulkabacke, Snowpark och BigAirBag. Öppettider alltid med reservation för väder.

Boka

Information

En riktig alpin klassiker strax ovanför Rättviks centrum (bara 1 km från centrala Rättvik), med kanske den maffigaste utsikten i Siljansbygden.
SnowPark med diverse boxar, rails, bigjump och en BigAirBag, som lämpar sig både för den erfarne åkaren som vill finslipa tekniken, som för nybörjaren och familjen. Minipark för de mindre barnen med gupp, figurer och kortkäppsbana!
Barnliften är gratis och för barn 0-7 år är det gratis liftkort. Det finns en trevlig grillplats och en mysig värmestuga med braskamin precis vid barnbacken, café/våffelstuga i Toppstugan och vid dalstationen ett välrenommerat kök i restaurang Bruntegården, med bla dagens lunch.
Skidskola för olika grupper/privata skidlektioner bokas enl ök.
I skiduthyrningen är all hyra "all inclusive", dvs det är fritt att under hyresperioden byta mellan alpint, twintips, snowboard, telemark och längdskidor.
Även uthyrning av långfärdsskridskor inkl isdubbar, hjälm och stavar. Har man egna längdpjäxor med NNN-bindning, så kan man ta med dem och fästa skridskoskenorna på dem.
För den som vill göra annat vid sidan av pisterna arrangeras snöskovandring.

Faciliteter och service

 • Barn & Familj
 • Vinter

Vägbeskrivning

1 km från Rättviks centrum.