CBIS 6074070

Nostalgituren med Å/F Runn

Populära nostalgiturer som innehåller ångbåtsresa med Å/F Runn på Barken, veteranjärnvägstur och en tur med en veteranbuss.

Boka

Information

Avgångar
Avgång Smedjebackens hamn med ångbåt: Datum ej klara för 2020.
Avgång Smedjebackens hamn med buss: Datum ej klara för 2020.

Biljettsläpp under aprilmånad.

Turbeskrivning 1: Avfärd med ångbåt från Smedjebackens hamn
Resan börjar 07.15 från Smedjebackens hamn och går i Strömsholms kanal ner till Västanfors.
Det bjuds på förmiddagsfika med smörgås. Sedan slussar ni genom 6 slussar i Semla, Fagersta och Västanfors. Lunch äter du i Västanfors. Du anländer Ängelsberg på eftermiddagen. Efter framkomsten till Ängelsberg med Å/F Runn väntar färjan Petrolia för att ta er över till Oljeön.
Väl tillbaka i Ängelsberg, efter den guidade turen till Oljeön, serveras eftermiddagsfika. Sedan är det dags att gå ombord på anrika ENJ:s rälsbuss. Den trevliga turen går upp till Kärrgruvan.

Vid Kärrgruvan står den ståtliga Volvo 50-tals bussen klar för att ta er tillbaka till Smedjebacken. Ni kör den natursköna vägen över Vad till Söderbärke fram till Smedjebacken(ca 19:30).

Turbeskrivning 2: Avfärd med buss från Smedjebackens hamn
Dagen efter går resan i omvänd ordning, dvs du startar med buss från Smedjebackens hamn.

Bra att veta
Observera att å/f Runn inte är handikappanpassad. Det råder rökförbud på Å/F Runn och det är inte tillåtet att medföra pälsdjur. Vid eventuell matallergi kontakta arrangör senast 14 dagar före avresa: info@barkensangbatar.se

Arr: Föreningen Barkens Ångbåtar