Hundspann som drar.

Nordisk Vildmarksupplevelse - Hundspann, Sörsjön

Prova en fantastisk naturupplevelse med hundspann efter härliga polarhundar. Nordisk Vildmarksupplevelse erbjuder kortare turer från ca 2 timmar upp till dagsturer. På 1/2 dags turen ingår rast med grillning (om vädret tillåter) och varm dryck.

Boka

Beskrivning

Turerna körs efter beställning och normalt är man två personer på varje släde, där du gärna får prova på att köra. Nordisk Vildmarksupplevelse kan också använda storsläden där man kan åka med som passagerare.

Nordisk Vildmarksupplevelse erbjuder även längre hundspannsturer med övernattning, från 2 till 5-dagar för den ultimata naturupplevelsen. På de längre turerna kan det medfölja upp till ca 8 personer, var och en kör sitt eget hundspann och ni har all mat och utrustning med er. Övernattning sker normalt i stugor på fjället. Alla hjälper till med matning av hundar, ved och matlagning. På kvällarna blir det mys och skön avkoppling i stugan, det känns extra bra efter en hel dags utevistelse.
Turerna leds av guide med mer än 25 års erfarenhet av vildmark och hundspannsturer. Turerna går bl a. på Fulufjället och Drevfjället och utgångspunkten är oftast företagets egen gård i Sörsjön.

Har du särskilda önskemål, försöker Nordisk Vildmarksupplevelse alltid att lösa detta så gott de kan.


Fakta

  • Barn & Familj
  • Vinter