CBIS 4801903
Visa på karta

Rättvik-Boda Fiskevårdsområde

Ett hundratal sjöar, tjärnar, åar och bäckar t.ex. Ljugaren och Amungen. Rättviks-Boda fiskevatten är många och erbjuder stor variation. Här kan man fiska allt från gädda, abborre, lake, öring, röding, sik till vitfisk.

Boka

Information

Det finns även mycket närbelägna fiskevatten i området som är rika på både abborre och gädda. Här kan man lätt hitta sin favorit och varför inte fiska tillsammans med hela familjen.
För den mer äventyrlige fiskaren finns härliga skogstjärnar med stor öring och röding att prova. Det kräver dock sin vandring.

Öringsfisket i någon av stora sjöarna Amungen och Ljugaren kan vara en riktig höjdare. Det är två fantastiskt vackra sjöar som har egen reproduktion av storvuxen Rockåöring. År 2016 var rekordnoteringen 10,2 kg respektive 9,6 kg i de båda sjöarna. Äntligen kom en Öring på Över 10kg.

En riktig pärla i området är Ljusaxen med sitt klara vatten, vilket namnet talar om. Fint rödingfiske på vintern och regnbåge/öring under sommartiden. Här finns också en flotten, handikappvänlig .

Faciliteter och service

  • Sommar
  • Vinter