Längdskidåkare på Idre Fjäll.

Nu startar vintern på Idre Fjäll - Tidig snö och längdpremiär

På Idre Fjäll väntar skidspår och skidåkning. Redan 16 oktober 2020 hälsar de skidsugna entusiaster välkomna att ta säsongens första stavtag. Därefter utökas möjligheterna till vintriga aktiviteter allteftersom väder, vind och temperatur tillåter. Även om årets vintersäsong på många sätt kommer att bli annorlunda, är siktet inställt på att leverera mycket skidåkning och efterlängtade friluftsupplevelser.


Tommy Halvarsson, marknadschef på Idre Fjäll, berätta mer om årets längdpremiär!

– Det känns helt fantastiskt att öppna. Det har aldrig känts viktigare att kunna erbjuda våra gäster avkoppling, friluftsliv och träning. Vi håller stränga rutiner och har stort fokus på säkerheten, men med det sagt så är det också så himla kul och både gäster och medarbetare är väldigt peppade att komma upp och köra. Det har varit en tuff vår och sommar och nu behöver vi nog alla en nystart.

Vad kommer att erbjudas till premiären?

– Vi öppnar upp för 2,5 km längdspår och kommer öppna en alpin nedfart avsedd för alpina grupper. Vi hälsar grupper och skidentusiaster välkomna till vintern och till Idre Fjäll. I år har vi 99 000 kubikmeter snö att tillgå för skidspår och alpina nedfarter.

Längdspår på Idre Fjäll.
Under premiärhelgen finns en 2,5 lång slinga för längdskidåkning att finnas tillgänglig.
 

Många träningsgrupper lockas till Idre Fjäll för den tidiga snön?

– Ja, under försäsongen är det stort fokus på träningsgrupper för både skidskytte, längd och alpint. Sedan väntar några veckor av tävlingar – bland annat Sverigepremiären i skidskytte där Stina Nilsson väntas göra debut och där världsstjärnorna Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson står på startlinjen. Sedan väntas världscupen i puckelpist och Scandic cup i längdskidåkning.

Vad har ni på gång resten av vintern?

– Blickar vi fram mot vintersäsongen så väntar vi många gäster och vi hälsar dem välkomna till en fantastisk men annorlunda vinter på Idre Fjäll. Annorlunda då vi inte kommer anordna after-ski eller nöjesverksamhet. Men mycket skidåkning och friluftsupplevelser – något som vi tror efterlängtas av våra gäster.

Hur är känslan inför säsongen?

– Känslan är att det kommer vara en vintersäsong där gäster längtar efter aktivitet, utomhusvistelse och riktiga fjäll. Vi kommer arbeta hårt för att säkerställa och trygga vistelsen för våra gäster. Som vanligt kommer vi erbjuda fantastisk och omväxlande skidåkning – med bland annat skidåkning i fyra väderstreck, två skicross-banor, fun-parks och 86 km längdspår. Allt samlat på ett och samma ställe. Dessutom kommer våra gäster att få än mer skidåkning i år då vi kommer öppna våra släpliftar redan kl 8.30.

Vy från toppen av Idre Fjäll.

Skidåkare på toppen av Idre Fjäll.
På Idre Fjäll väntar skidåkning i fyra väderstreck med storslagna vyer över de kringliggande fjällen.
 

Här kan du läsa mer om Idre Fjäll