Påsklov deluxe i Orsa Grönklitt

Påsklov deluxe i Orsa Grönklitt

Lagom till påsklovsveckan bjuder Orsa Grönklitt in till säsongsavslutning. Då är det full fart i både skidbackarna och längdspåren – plus en hel del andra spännande aktiviteter på anläggningen och i Rovdjursparken. Event- och försäljningskoordinator Pernilla Thalin berättar mer!


Hur är påsken i Orsa Grönklitt?

– Det är fantastiskt fint att vara här, med härlig stämning och massa olika saker att göra. Traditionella påskaktiviteter blandas med påskrace, besök i Rovdjursparken och längdskidåkning. Ofta är det väldigt fint väder, så man kan gräva en solgrop, ta med en grill och sitta och grilla korv, dricka varm choklad och mysa hela familjen.

På påskdagen är det Grönklitt Hill Climb – vad är det?

– Det är en längdtävling som börjar på skidstadion innan man åker längdskidor uppför slalombacken och går i mål vid Toppstugan. Det är en ganska jobbig tävling, men det är deltagare i alla åldrar som är med. Förra året var det några föräldrar som hade med ryggsäck och hade vätskepaus med barnet på vägen upp. En del är utklädda också!

Hill  Climb Orsa Grönklitt

Har björnarna i Rovdjursparken vaknat?

– Ja, ett par björnar har vaknat i och med att det har varit rätt så varmt, så man kan se brunbjörnar som klivit ut sina iden. Det är kul att se dem busa runt i snön. I Rovdjursparken blir det också påskaktiviteter, som att leta påskägg.

Orsa Rovdjurspark björnar