Två vita kor ligger i gräset.

Natur- och kulturvandring i Hälla naturreservat

Följ med på en guidad natur- och kulturvandring i Hälla naturreservat. Hälla är ett i Sverige unikt naturområde som kallas flätflod. Det mycket natursköna naturreservatet Hälla sträcker sig sju kilometer längs Västerdalälven och innefattar ett 40-tal öar. I området som håller en mycket rik flora och fauna, finns bl.a. den utrotningshotade flödpärlmusslan.

Boka

Beskrivning

Samling sker vid Sälenakvariet i Transtrand. Man åker med egen bil ut till Hälla naturreservat. Guiden berättar och visar det unika landskapet. Flätfloder uppkommer där vatten strömmar fram genom så tjocka lager av sand och grus att det bildar ett flackt älvplan med holmar och näs. Strandängarna och holmarna används än idag som betesmarker och här och var står gamla ängslador och vittnar om forna tiders slåtter.

Korvgrillning och kaffekokning över öppen eld, spana och lyssna efter olika djur ingår i vandringen. Dalarnas landskaps fågel Berguven har setts i området, det finns även talrikt med bäver och även en och annan utter kan bli synlig.
Turen tar ca. 3-4 timmar
Antal deltagare: 4-15 st.

Guided tours available in English.

Fakta

  • Barn & Familj
  • Sommar