Massor med träd.

Närssjön runt 24 - 45 km

På Finnmarken, i Vansbro kommuns södra del, har en 24 - 45 km lång vandringsled med övernattningsmöjligheter tagit form. Vildmarken runt Närssjön är ett paradis för den naturintresserade och en lisa för själen.

Boka

Beskrivning

Längd: 24 - 45 km.

Ledmarkering: Huvudled gul markering, 2 genvägar rödmarkerade.

Startplats: Lövhagen (reception, parkering) .

Svårighetsgrad: blå (medel) .

Ledbeskrivning: Huvudleden runt sjön är gulmarkerad och de två genvägar som finns över de bägge stora näsen är rödmarkerade, i största möjliga mån är leden så nära sjön som det går. Vissa partier runt sjön kan vara, beroende av årstid och nederbörd, ganska blöta. Rekommenderas att man använder kängor med lite högre skaft för sin vandring.

I vildmarken runt sjön Närsen (Närssjön) finns det många möjligheter till aktiviteter eller bara lugn, ro. Det finns fiske, mest abborre och gädda, ett rikt djurliv och riklig växtlighet. Längs leden finns fyra eldpallkojor: en vid Köråsälva med 16 kojplatser, en vid Bångvika med 12 kojplatser där några är anpassade för rörelsehindrade, samt en vid Närsälva med 16 kojplatser. Det finns en stuga vid Köråsälva. Den har fyra kojplatser och är uppvärmd av gasolkamin och har gasolspis.

Vägbeskrivning

Riksväg 26, sväng mot Lindesnäs väg 521. Åk 12 km, sväng vänster över bron. Efter 2 km är Du i Lövhagen.
E16 från Nås, åk ca 12 km mot Lindesnäs. Sväng höger vid skylt Sågen. Åk ca 11 km till byn Lövhagen.