CBIS 6657064
Visa på karta

Muddus Hjortron & Kolarbo Gård B&B

Muddus Hjortron är ett företag som tillverkar sylt, marmelad, glögg och chokladpraliner. Allt detta utförs på en vacker gård i Kolarbo, Avesta. Gården har nu en nyöppnad och nybyggd Bed & Breakfast avdelning.

Information

På vår "nygamla" gård har vi stävat efter att bevara den gamla atmosfären som märks såväl i rummen som i vår restaurang/café. Däremot så är badrummen moderna med kakel och klinkers.

I restaurangen och caféet kan ni njuta av hemlagad husmanskost och hembakat fikabröd och bakelser. På Kolarbo Gård förmedlas kärleken till maten genom bra och närproducerade råvaror, ofta från den egna ekologiska trädgården. Merparten av bären som används i sylt och marmelad plockas i skogarna runt gården.

Omgivningen är helt otroligt vacker. Vi känner en sådan enorm glädje över att få bo så här. Morgonpromenaden över ängarna eller i skogen bjuder ofta på upplevelser i forma av morgonpigga rådjur eller älgar. Skogen är full av trattkantareller och bär.Låna någon av våra båtar och ge er ut på en härlig fisketur eller bara att tillbringa kvälllen nere vid grillplatsen vid sjön...

I vår produktion använder vi bara vilt växande bär som vi köper in, av dessa bär gör vi sedan sylt, marmelad och glögg, och vi har även till verkning av chokladpraliner med olika smaker! Vi strävar efter att inte ha några tillsatser, eller blanda ut våra produkter.

Efter att ha drivit företaget i 20 år uppe i Gällivare, beläget i Norrland, kändes det att det var dags för lite förändring, och att Katarina hade en släktgård nere i södra Dalarna avgjorde saken. Lars och Katarina tog med sina barn och hund, och även företaget, och flyttade 108 mil söderut. På gården fanns en gammal ladugård, som nu är totalrenoverad och där finns nu produktionslokalerna.

Gården är belägen strax utanför Fors, 1,7 mil utanför Avesta.

Namnet Muddus Hjortron kommer från nationalparken Muddus, som ligger öster om fjällkedjan mitt i Norrbottens län, där Lars farfar Henning arbetade som skogsvakt. Lars far började sedan att koka hjortronsylt i en liten lokal i centrala Gällivare, vars de var bosatta, sedan tog Lars och Katarina över, och sedan dess har företaget bara växt sig större och större.

Vänligen kontakta oss för mer information om boendet!
070 686 45 05

Fakta

  • Frukost
  • Djur ej tillåtna