CBIS 6272539
Visa på karta

Matlagningsworkshop med Elles Utemat

Gillar du att laga mat ute och lära dig mer om hur du skapar minnesvärda – och goda – smakupplevelser utomhus? Vare sig du lagar utemat för egen njutning eller vill göra matlagningen till en del av ditt kunderbjudande är det här workshopen för dig.

Boka

Information

Under en helg tillsammans med Elle Nikishkova, som driver välkända Elles Utemat, hjälper hon oss att ta vår utematlagning till nästa nivå. Vi lär oss laga mat med ingredienser från skogen, vägleder oss i hur vi skapar en upplevelse kring måltiden för våra gäster och hur vi kan guida våra dem när de i sin tur ska laga mat utomhus. Vi pratar om ingredienser, förberedelser, utrustning och mycket mer. Självklart lagar vi förstås en hel del mat – och äter den! Under helgen har vi också gott om tid och möjlighet att diskutera och dela erfarenheter och tankar kring uteliv och utomhusmatlagning. Allt inramat av de inspirerande omgivningar som miljöerna kring Näsets Marcusgård bjuder på.

I en trygg och avslappnad miiljö har du möjlighet att utveckla och utveckla din matlagning. Efter helgen kommer du att ha verktygen du behöver för att laga riktigt god mat utomhus – både till dig själv och till andra. Du kommer lära dig hur du guidar andra i deras utomhusmatlagning och skapar en helhetsupplevelse kring måltiden. Du kommer att ha skapat nya, härliga kontakter med likasinnade människor.
Ta chansen att vara med under en lärorik, personlig och välsmakande helg i de djupa dalaskogarna, där du har alla möjligheter att utveckla och upptäcka nya dimensioner av matlagning utomhus.

Om Elle
Elle Nikishkova är en passionerad utekock som älskar eld, skog och svampplockning – och som förvandlat sin passion till sitt yrke. Elles uppväxt, som geografiskt sett spänner sig från Ukraina i öst till Kuba i väst och Sverige i norr, har varit en stor inspirationskälla till den mångkulturella matlagning som idag präglar menyerna i Elles Utemat. I dag arbetar hon över hela landet med att skapa unika upplevelser kring utematlagning, om det så är för besökare under ett evenemang eller under kurser för de som är nyfikna på de stora möjligheter utematlagning bjuder på.

När: 27–29 september 2019.
Var: Näsets Marcusgård i Furudal, 4 mil norr om Rättvik.
Pris: 3890 kr. (inkl. moms). Då ingår workshop, all mat under helgen, två nätters boende, handdukar, sängkläder.
Boende: Vi har hela Näsets Marcusgård till vårt förfogande, där vi bor tillsammans i Fähuset och Höladan. Det finns också möjlighet att under en av nätterna övernatta i en av våra unika skogskojor, Supermåne eller Oddis Öga, mitt ute i skogen. Incheckning från fredag kl 16. Utcheckning söndag, från kl 14.
Mat: Under helgen förbereder och lagar ni all mat utomhus tillsammans med Elle.

Kontakta oss gärna om du har frågor kring workshopen, resan eller boendet: hej@nasetsmarcusgard.se.

Faciliteter och service

  • Sommar

Vägbeskrivning

35 km N Rättvik och 10 minuter från Furudal. I Furudal vid rondell efter väg 301/296 kör in mot centrum, Bruksvägen. Efter ca. 200m tag vänster Näsvägen. Kör i ca 2 km och tag sedan höger Timmervägen. Kör vidare i knappt 1 km så ligger Näsets Marcusgård på vänster sida.

Näsets Marcusgård, Näset Timmervägen 28, Furudal