CBIS 6554505
2/2

Lokalproducerad lunch i det gröna

I Kloster, vid Klosteråns lummiga dalgång i södra Dalarna, finns en naturskön plats iordninggjord med bord, bänkar och matlagningsplats för trevlig gör-det-själv matlagning utomhus under maj-september.

Boka

Information

Bordet i Kloster rymmer 12 personer och under måndagar - lördagar i sommar kan ni boka bordet och köpa till varsin korg med lokala råvaror från Dalarna och laga din egen lunch. Råvarorna i korgen är speciellt framtagna och anpassade för att tillagas på plats vid bordet.

Kloster ligger mitt i ekomuseum Husbyringen, en vacker natur- och kulturled som är sex mil lång och innefattar flera spännande besöksmål som berättar om Sveriges storhetstid och brukshistoria.

Bordet i Kloster är en del av Visit Swedens kampanj ”The Edible Country” och ger dig möjlighet att boka en-gör det själv-måltid komponerad av stjärnkockar. För Dalarnas bord i Kloster är det matkreatören Görgen Tidén som står för menyn och recepten till matupplevelsen.

Semesterstängt vecka 30

Bokning:
1. Boka antal platser vid bordet.
2. Välj sedan ett av nedanstående alternativ (per person)
- Köp er egna korg med lokalproducerat som ni lagar själva.
- Boka en femrätters avsmakningsmeny med kock.
Vegetartiskt alternativ bokar ni längre fram (per person), innan betalning.

Välj mellan att boka en korg med lokala råvaror för att tillaga maten själva eller boka till matkreatören Görgen Tidén för att avnjuta en avsmakningsmeny. Bokning av avsmakningsmenyn gäller för grupper på minst 8 pers.

Meny för lunchkorg
Menyn består av nötkött från Klosters Herrgård som bakas till perfektion till er som ni lägger på grillen. Till det serveras potatis från Roslunds gård, specialsenap från världsmästarna i senap, Liss-Ellas, och egentillverkad Bbq-sås, ”RÖK”. Örter och ätbar sallad plockar ni själva till maten efter säsong. Handgräddat knäckebröd från närbelägna Skedvi bröd, smör och vatten från gårdens trefaldighetskälla är också i korgen liksom kaffe/te och hembakat kaffebröd.
Som alternativ till nötköttet finns ärtbiff på Rättviksärtan.

Pris plats vid bord och tillagningskit/person: 200 kr.
Pris lunchkorg med lokala råvaror/person: 149 kr.

Boka bordet med kock
Boka femrätters avsmakningsmeny (bokas per person) med kocken Görgen Tidén vid bordet.
Menyn baserar sig på Dalarnas bästa råvaror som finns att uppbringa efter säsongen.
Minimum: 8 pers.

Pris/person: 1995 kr.

Fakta

  • Sommar
  • Taste of Dalarna
Loader

Recensioner

<% summary.RecommendedYes %> av <% summary.Count %> Rekommenderar


Totalupplevelse

<% summary.Rating | roundRating %>/<% summary.RatingMax %>

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score.Rating %>/<% review.ScoreList.Score.RatingMax %>

Rekommenderas av <% review.Signature %> anonymous Rekommenderas inte av <% review.Signature %> anonymous

"<% review.Body %>"

Skapad <% review.Completed | toLocaleDate %>
Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% reviews.length %>