CBIS 6192499

Lerans magiska värld

Vill du få en annorlunda upplevelse genom att möta den vita stengodslerans möjligheter? Då är det här en workshop för dig.

Boka

Beskrivning

Ateljén och trädgården, är platsen som kommer öppna dina sinnen under fyra inspirerande timmar. Efter en kort genomgång om lerans egenskaper, kommer du få i uppgift att känna hur leran reagerar med din handkraft. Sedan använder vi oss av krukmakeriets utrustning, verktyg, maskiner. Krukmakaren Silva finns på plats och assisterar medan du provar olika tekniker så som kavling, modellering och drejning.

Workshopen ”Lerans magiska värld” är lustens och nyfikenhetens tillfälle. En härlig upplevelse du garanterat tar med dig härifrån. Varmt välkommen!

Lite om Silva:
Under den här Tastern kommer ni möta Silva Thorsdotter, konsthantverkare med mångårig erfarenhet av att ha kurser med leran som bas. På en södersluttning, i Siljansnäs, fylld av möjligheter lever hon sitt liv som konsthantverkare. Leran är hennes arbetsmaterial. Skapandet av tomrum omslutet av glasyr ger henne utkomsten.

info: Oömma kläder, då leran gärna delar med sig men går att borsta/tvätta bort. Materialkostnad endast om du tar med leran hem. Fika ingår.

Vägbeskrivning

Västibygattu 39 Siljansnäs Parkeringsplats finns
Språk: svenska, engelska
Inga förkunskaper behövs.

Siljansnäs 14 km N Leksand