Entré till mack.

Långshyttans Nostalgimack

  • Telefon: 073- 180 48 34
  • Mobilnummer: 070-606 64 82
  • Kontaktperson: Kurt Östlund & Veronika Gustafsson
  • Besöksadress: Hyttgatan, 77070 Långshyttan
  • Öppettider: Torsdagar sommartid t.o.m augusti, 17.00-20.00. Övrig tid, ring.

En Nostalgimack med anor från 50-talet. "Mackens Mack" Är en träffpunkt för alla åldrar från motordriven ungdom till dig som minns nostalgin.

Boka

Beskrivning

Den nu återuppförda bensinmacken i Långshyttan var ursprungligen en Shell mack i mitten av 1950 fram till ca 1960 och byggdes ursprungligen på en tomt utmed Klostergatan i området vid Solängen. Där såldes bensin, diesel, lysfotogen, oljor samt tillbehör som tändstift, fläktremmar mm.

Under några år in på 60 talet blev så macken i stället en blomsterkiosk. Därefter flyttades bygnaden till Ostbo för att fungera som sommarstuga varefter den nu i år återförts till Långshyttan mellan Bengtsgården och mulltimmerhyttan. Återuppbyggnad och renovering av macken har skett genom ideellt arbete och många ortsbor har skänkt diverse saker som var tidstypiska och såldes eller brukades på en mack vid den tiden.

Nostalgimacken ska i fortsättningen visa historik över de olika bensinmackar som genom åren funnits i Långshyttan utan bindning till något speciellt bensinmärke. Här ska visas allt som rör en dåtida macks verksamhet. Visning och annan info kan fås via Långshyttans Brukshistoriska förening.

Arrangör: Långshyttans Nostalgiförening