CBIS 6119442

Kurs i kulning - Arvselens levande fäbod i Malung

En dags kurs i kulning som friskvård med Karin Kolterud på Arvselens levande fäbod. På denna kurs får du lära dig kulningstekniken från grunden, med utgångspunkt från vars och ens unika röst. Du behöver inte kunna sjunga för att lära dig kula, och behöver inga förkunskaper. Det räcker med nyfikenhet och mod att prova! Stanna gärna kvar och njut av kvällens magiska vallmusik konsert också.

Information

Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt, mycket kraftfullt läge.
Med hjälp av noggrann röstuppvärmning och lekfulla avslappnade röstövningar närmar vi oss våra kraftfulla röster. Under resans gång får du även del av kulningens historik.

Platsen för evenemanget är Arvselens levande fäbod, Jägra 150, Malung

Karin Lindström Kolterud är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och norska Valdres. Karin har även jobbat många år med bevarande av kulturhistoria på friluftsmuseet Skansen i Stockholm. Hon verkar nu som artist och pedagog och leder kurser och workshops i folksång och kulning. Karin har utvecklat sin egen metod i det hon kallar friskvårdskulning och är en mycket omtyckt pedagog. Läs mer på hennes hemsida: www.kularkraft.se

Karin om kulning:
"Kulning är att vara närvarande i nuet och lita till sin inneboende kraft. Ett sätt att hitta förankring och uppleva sammanhang i en alltmer stressad omvärld. Att våga ta plats med sin röst!”
Titta och lyssna på Karin: kopiera länk till din webbläsare.
https://youtu.be/fNH3L0RS9qI

Faciliteter och service

  • Handikappvänligt
  • Handikapparkering
  • Sommar
  • Framkomlighet för synskadade