Bild i Saluhallen med kunder, personal och olika delikatesser.

Kulinariet

Kulinariet är ett centrum för småskaligt mathantverk i den vackra bygden Stora Skedvi. Här kan du se när Skedvi Bröd gräddas för hand i vedeldade ugnar, handla delikatesser i saluhallen, fylla din glasflaska med mjölk från byn eller äta en kulinarisk lunch i restaurangen. Njut av den unika miljön – se, smaka, shoppa, delta och upplev!

Beskrivning

När du först kliver in genom dörren kommer du till Visthusboden - en liten saluhall i Stora Skedvi. Så kallas den fortfarande trots att den numera finns i betydligt större lokaler här i den gamla fabriken. Här kan du köpa nöt- och fläskkött, ägg och potatis från gårdar i byn. I delikatessdisken finns korvar och andra tilltugg som förädlats av köttet, liksom ostar, goda röror, choklad, marmelad, allehanda drycker och ölsorter tillsammans med massor av andra godsaker. Här hittar du produkter från leverantörer som framställer dem med kärlek och omsorg, många av dem från Dalarna. Kvalitet och smak är ledord, och även om större delen av utbudet produceras i liten skala på nära håll, hittar du även långväga godsaker som passar in. Vi törs lova att både öga och gom får sitt lystmäte i saluhallen Visthusboden.

Du kan också köpa mjölk på glasflaska samt ost och Glass på Riktigt som tillverkas i Stora Skedvi Mejeri, ett litet mejeri som också huserar här på Kulinariet.

Här på Kulinariet finns också möjlighet att äta lunch i restaurangen som har öppet tisdag-lördag kl 11-15. Övriga tider kan enklare lunch inhandlas och avnjutas i saluhallen.

Här finner du också knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd, där brödet gräddas för hand i vedeldade ugnar. Njut av att beskåda hantverket på nära håll. Bakdagar är vanligtvis onsdag-fredag kl 10-17 med reservation för ändringar.

Dokument & länkar

http://www.skedvibrod.se

Fakta

  • Handikappvänligt
  • Handikapparkering
  • Närproducerat
  • Infopoint
  • Taste of Dalarna