Fina ullfiltar.

Kräsen

På KRÄSEN hittar du produkter med hög kvalité, både egendesignade men även andra produkter med stor vikt på kvalité, tradition, miljö och hantverk. Här hittar du kläder från Nygårdsanna och inredningsprodukter från Leksand, Dalarna, Sverige och Skandinavien

Boka

Beskrivning

Butiken KRÄSEN drivs av Linn Sund och här hittar du produkter med hög kvalitet där fokus ligger på skandinavisk design och hantverk. Butiken köper in produkter från mindre företag då en stor drivkraft är att se till att mindre företag ska kunna hålla sin tillverkning i Sverige och Skandinavien och att hantverks traditionerna lever vidare.
Vårt egna varumärke CRONA CRAFT inspireras av det som Gustaf Ankarcrona inspirerades av för ca hundra år sedan, där gamla mönster skatter tas fram i nya sammanhang. Gustaf Ankarcrona, mer känd som “Crona” av Leksands folket, var en betydelsefull person för Leksand och Dalarna. Inspiratörer som Ankarcrona umgicks med var bland andra Anders Zorn, Ottilia Adelborg och Karl Trotzig, vilka var och en glödde för hembygden.