Konsthallen Kvarnen - Välkommen till bords

Vad vi längtar efter gemenskap runt det dukade bordet! Stunder av samtal och god mat, möten med nya människor. Även Carl och Karin trivdes runt ett dukat bord, inte minst om festen var liten och gästerna var familjen.

Beskrivning

I årets utställning möter vi familjen och deras mest älskade bord – vid vardagssoppan och Karins vegetariska bord, vid namnsdagens kaffebord med de härliga kakorna, picknicken på ängen, den hemgjorda pastan och familjefestens champagne, sparris och rabarberpaj.
Vi reser i tiden från Carl och Karins barndom till bron i Grez-sur-Loing där ljuset och matlagningen börjar. Vi fortsätter via vardagens och högtidens bord där mat, dryck och berättelser smälter samman till en spegling av livet då och nu. Grönsaksodling och äppelskörd och kökets doft av sylt och saft. Tankarna om återbruk, sparsamhet och ett bättre liv långt från stadens brus är lika aktuella idag.

Kom och låt dig inspireras till nya och gamla dukade bord!
För barnen finns en egen utställning där de möter en liten musfamilj runt deras egna bord.

Öppet dagligen 28 maj – 22 augusti.

Konsthallen Kvarnen är ett av Sundborns mest kända riktmärken och ligger mitt i byn, ca 250 meter från Carl Larsson-gården. Det är en färgstark kontrast till Carl Larsson-gården och lägger ytterligare en dimension till besöket i Sundborn Konsthallen Kvarnen används för utställningar, försäljning och olika typer av specialarrangemang.

Konsthallen Kvarnen är inte handikappanpassad. Lokalen har höga smala trappor upp till andra och tredje våningen.

Fakta

  • Sommar

Vägbeskrivning

Följ vägskyltarna mot Svärdsjö/Carl Larsson-gården från Falun. För detaljerad vägbeskrivning gå in på www.hitta.se eller www.eniro.se. Carl Larsson-gårdens GPS-postion är 60°39’07" nord och 15°46’35" ost. Avstånd till Sundborn: Stockholm 230 km, Göteborg 470 km, Malmö 700 km, Sundsvall 300 km och Umeå 560 km.