CBIS 4849885

Konsthallen Kvarnen - Den okände Carl Larsson

Carl Larsson – vår kanske mest folkkäre konstnär som kommit att förknippas med munterhet, familjeidyll och kakburksdekorationer. Men det är inte hela bilden.

Information

Det finns en annan och mer okänd Carl Larsson – en mångfacetterad person präglad av barndomens brutala fattigdom, förlusten av en familj och en väldig hunger att nå erkännande som konstnär. Han anammade nya ideal och skapade själv trender, och hamnade ofta i konflikt med den som inte delade hans åsikt eller som ställt sig i hans väg. Begåvad, men också besvärlig.

Ernst Billgren betraktar sin konstnärskollega och vet att det inte finns något lättvunnet eller lättsinnigt ens i ett rart sommarmotiv. Att komma på det som ännu inte finns är en brutal process där varje kunskap och nyskapelse är oerhört svår att erövra. Den som betraktar ett verk utan att beakta personen bakom förstår sällan vad hon tittar på.

Utställningen ”Den okände Carl Larsson” ger berättelsen om hela Carl Larsson och vad som faktiskt krävdes för att skapa en våra största konstnärer.”

Öppet dagligen 21 maj – 3 juli 12-15. Från och med 4 juli - 23 augusti är det öppet 12-16.

Möjlighet finns att boka kombinationsbiljett med visning av Carl Larsson gården och entré till Kvarnen. I entré till guidad visning av Carl Larsson gården ingår entré till Konsthallen Kvarnen.

Konsthallen Kvarnen är inte handikappanpassad. Lokalen har höga smala trappor upp till andra och tredje våningen.

Fakta

  • Sommar

Vägbeskrivning

Följ vägskyltarna mot Svärdsjö/Carl Larsson-gården från Falun. För detaljerad vägbeskrivning gå in på www.hitta.se eller www.eniro.se. Carl Larsson-gårdens GPS-postion är 60°39’07" nord och 15°46’35" ost. Avstånd till Sundborn: Stockholm 230 km, Göteborg 470 km, Malmö 700 km, Sundsvall 300 km och Umeå 560 km.