CBIS 5072937

Jimmy Z och Slidin´Slim på Borlänge House Of Blues

Jimmy Zavala har ett grundmurat rykte som en av världens främsta munspelare och bildade hösten 2010 en duo med svenska bluesartisten Slidin’ Slim och gav sig ut på en succéeartad turné tillsammans.

Information

En turné som gav mersmak då duon sedan dess turnerat i Europa varje år sedan dess med besök på flera stora bluesfestivaler och klubbar.

Vad har världsartister som Rod Stewart, Tom Petty, the Eurythmics, Dr. Dre, Eric Burdon, Carol King, Barry White, Ziggy Marley, Bon Jovi, John Mayer, Pink, Etta James och många fler gemensamt? Just det: amerikanske Jimmy Z! Alla har de förgyllts av hans munspels- eller saxofonlir på något sätt!

Slidin’ Slim har sedan mitten av 90-talet gjort sig ett namn på den Skandinaviska bluesscenen och räknas idag som en av Sveriges bästa bluesartister. Under de senaste åren har Slim också turnerat i Polen, Holland, Tyskland, Frankrike, Italien, England och USA och gett ut ett flertal kritikerhyllade plattor. Slidin’ Slim belönades 2011 med det finaste bluespris en svensk bluesmusiker kan få: Janne Rosenquists Minnespris. Slim är också frontman och låtskrivare i det hyllade elektro-bluesprojektet DEAD SOUL som skördat stora framgångar över hela världen och turnerat flitigt tillsammans med succébandet GHOST.

Arr: Borlänge House Of Blues