CBIS 6219765
Visa på karta

Hykjebergsvandring

Naturskön guidad vandring till Hykjebergets naturreservat i Älvdalen, med fika på toppen invid bänken som Prins Carl Philip och Prinsessans Sofia fick i lysningsgåva.

Boka

Information

Hykjeberget är ett vackert naturreservat med en spektakulär klippa som sträcker sig 594 meter över havet. Hykjeberget besöktes 1734 av Carl von Linné som blev imponerad av både utsikten och den biologiska mångfalden i området. Tack vare att klippan är vänd i sydlig riktning växer lönn och lind här, vilket är ovanligt för området. Vandringen går upp mot toppen genom vacker och trolsk skog med mycket historia från en tid där människan var beroende av skogen, landet och vad dessa gav dem. Vandringen går i etapper upp med stopp för att prata om naturen och historien.

Uppe på toppen serveras fika, där man också kan se lysningsgåvan, Prinsparets bänk, till Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

Att tänka på inför aktiviteten
Det är en måttlig till utmanande vandring som tar mellan tre till fyra timmar, beroende på gruppen, guidningarna och stoppet för fika. Vägen är mestadels uppförsbacke eller nerförsbacke.
Egen bil är ett måste för att kunna vara med på vandringen
Ta med kängor eller andra vandringsskor, regnkläder och vattenflaska
Minimum ålder: 12 år

Faciliteter och service

  • Barn & Familj
  • Sommar

Vägbeskrivning

Samlingspunkt: Älvdalens turistinformation för att sedan åka samtidigt till Hykjeberg

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)

21 Augusti 09:00
28 Augusti 09:00

Tillfällen (2)

21 Augusti 09:00 - 12:00
28 Augusti 09:00 - 12:00