Stor Dalahäst i park.

Husbilsparkering och service i Mora

Mora, vid norra änden av Siljan, ligger inbäddad mellan glittrande vatten och blånande berg. Kommunen erbjuder en mängd olika aktiviteter och besöksmål inom idrott, friluftsliv, konst och kultur.

Beskrivning

I kommunen finns förutom campingplatser, Mora camping, Åmåsängsgården och Våmåbadets Camping olika parkeringsalternativ för husbilsturisten.
Husbilar kan även parkeras vid Mora Golfklubbs parkering, Golfvägen Sandängarna ca 2 km N Mora centrumväg 70 mot Älvdalen. 150 kr/natt om man spelar golf annars 300 kr/natt. Detta inkluderar el, WC och dusch.

Husbilar parkeras som andra fordon på allmänna parkeringar enligt de regler som gäller för varje parkeringsplats. Se skyltning eller information på kommunens webbplats morakommun.se Var noga med att husbilen får plats inom parkeringsrutan och att husbilen är klassad som personbil om den ska stå på en personbilsparkering. I övrigt vill vi hänvisa till de kommersiella ställplatserna och campingplatserna inom kommunen, för de med husbilar som kanske vill stanna längre tid och få mer service.

Latrintömning: Tömning och påfyllning av vatten på Mora Parkens camping mot avgift, 175 kr.

Service:
Pecuna Husbil erbjuder service och reparationer av husbilar. Här säljs även gasol och i butiken finns ett brett sortiment av utrustning till husbilen.
Tingsnäsvägen 21 A
792 32 Mora
Tel. 0250-211 50
www.husbilar.pecuna.se

För information om campingar i Mora se: Bo - Camping
Vi önskar er en trevlig vistelse i Mora!