Allt för ett lyckat höstlov

Höstlov i Dalarna

Höstlov i Dalarna


Höstlov med massa bus, skoj och aktiviteter för barn i alla åldrar. Runt om i Dalarna är det full fart hela höstlovsveckan och det finns mycket spännande, roligt, lärorikt – och lite läskigt – att uppleva. Här har vi samlat en stor guide till en mängd höstlovsaktiviteter runt om i Dalarna. Välkommen att fira höstlovet i Dalarna!


På många håll i Dalarna har höstlovet blivit lika med Spöklov. Då går hotell, anläggningar och besöksmål in för att vara lite extra spöklika, busiga och läskiga. På Mora Parken i Mora pyntas hela hotellet inför halloween, i restaurangen serveras en temabuffé och så är det spökdisco i bowlingen. På Sagolandet Tomteland i Gesunda är det förstås häxan som står för programmet och hon och hennes vänner ser bjuder på en riktig show med sång, musik, teater, lek och upptåg. Besök dalahästtillverkningen i Nusnäs, släpp lös kreativiteten och måla din egen dalahäst!

Nils Olsson Dalahästar

Höstlovet är också perfekt för ett besök på Orsa Grönklitt och Rovdjursparken. Passa på att säga hej till de många olika djuren och gå på en lärorik upptäcktsfärd i parken. Avsluta med en familjeturnering i bowling på Orsa bowling, alldeles bredvid Orsa Camping. 

På Falu Gruva och Gruvmuseet bjuds det på extra visningar och äventyr både ovan och under jord. Vad sägs till exempel om den populära familjevisningen ’Skrock- och sägentur’ eller den dramatiserade visningen ’I Gruvfruns fotspår’? Både spännande och lärorikt om historien, berättelserna och livet i gruvan. Bo på Gruvortens B&B alldeles vid kanten av gruvan för en extra häftig upplevelse!

Falu gruva

I Avesta har Visentparken öppet för sportlovsfirande barn (och vuxna) som är nyfikna på de mäktiga urdjuren visenterna. På området finns aktiviteter både utomhus och inomhus. Ta med en riktigt god matsäck och njut av utemat i härliga omgivningar eller kika in i det mysiga Ladugårdscaféet. I Avesta finns även äventyrsbadet Metropoolen, för den som är badsugen. 

Borlänge har också sitt äventyrsbad och det är alltid full fart på Aqua Nova. Här finns rutschkanor som passar alla smaker, en vildfors, vågbassäng och en massagebubbelbänk. För de allra minsta barnen finns dessutom ett område där de kan leka med pirater i piratskepp. I Borlänge finns även 2047 Science Center. Här går det att experimentera i de interaktiva miljöerna på olika teman som teknik, människan, fysik, matematik och energi. Toppa Borlängevistelsen med att hälsa på strutsarna hos Sahlins struts – och varför inte smaka strutsglass? 

Säter

Det finns också många fina naturområden att utforska. Dalarna på senhösten kan vara riktigt vacker. Upptäck naturområdet Säterdalen i Säter. Om marken fortfarande är bar: vandra i Sälen och Sälenfjällen, Grövelsjön eller Idre. Eller hälsa på hos någon av de fina anläggningarna i Biking Dalarna. Om snön har valt att göra entré går det till och med att göra tidig skidpremiär hos någon av de snösäkra anläggningarna! 

Ett höstlov i Dalarna bjuder helt enkelt på många möjligheter för hela familjen och för den delen alla som vill fira ett roligt, spännande och lärorikt lov. 

Evenemang

Valda filter