Par som vandrar på led i skog.

Hemester i Dalarna

Att semestra på hemmaplan – att ta hemester – är i dag ett självklart alternativ för många. Ägna tid åt att upptäcka allt det som finns på nära håll i Dalarna. Hitta nya platser och tidigare dolda guldkorn, vare sig det handlar om udda boenden, vattenfallssafari eller en tur på cykel. Kika närmare på våra 8 tips för semester i Sverige – en hemester i Dalarna.


Ordet ”hemester” är en sammanslagning av ordet ”hemma” och ”semester” – helt enkelt handlar det om att tillbringa semestern på nära håll och utforska de äventyr som inte kräver långa (flyg-)resor. Gör en dagsutflykt eller spendera några dagar med att upptäcka vad som finns i Dalarna. Här finns mycket att göra för den som är sugen på natur och kultur, mat och musik, äventyr eller avkoppling.

8 tips för hemester i Dalarna

Att resa behöver inte alltid betyda att man reser långt bort. Det kan lika gärna vara att besöka en ort i närheten av där du bor eller en plats du varit nyfiken på i en stad du redan besökt. Vare sig du bor i Dalarna eller kommer på besök finns här många nära och hållbara resmål.

Här kan du bo under hemestern

Drömmer du också om att byta miljö och få nya intryck? Äventyret finns mycket närmare än du tror. Boka in dig på ett boende, unna dig miljöombyte för att få den där hemesterkänslan.

Valda filter