Mojsens byggnad och mitt emot ett torn.

Gruvcentrum Mojsen - Grängesbergs gruvområde

  • Prisinformation: Vuxen 50 SEK. Barn/Ungdom under 15 år gratis. 2021 finns 2 dagars biljett för besöksmålen i Grängesberg för 150 SEK. Besöksmålen som ingår är Mojsen, Lokmuseet, Cassels och Nostalgi & Motormuseet.
  • Telefon: 0240-21740
  • Hemsida: https://mojsen.se/
  • Besöksadress: Dillners väg 11, 772 40 Grängesberg
  • Öppettider: Öppet under sommaren. Extra Öppet den 6-7 november 2021. Mer information webbsida, https://mojsen.se/

Mojsen ligger i genuin industrihistorisk miljö, mitt på Grängesbergs gruvors tidigare gruvområde. Det är gruvarbetarnas tidigare personalmatsal som byggts om till museum.

Boka

Beskrivning

Mojsen var gruvarbetarnas matsal och ligger mitt i gruvområdet, där flera hus fortfarande står kvar från den gamla gruvan. Idag rymmer Mojsen ett gruvmuseum med utställningslokal och skall bli ett besökscentrum för hela området.

Kommande aktiviteter på Mojsen är konstrundan i Ludvika kommun. Konstrundan genomförs under Allhelgonahelgen 6 – 7 november 2021.
Mojsen planerar då att ställa ut ett antal verk av konstnären Roine Jansson.
Information om Konstrundan kommer.

Sommaröppet
Ta del av mer information på Mojsens hemsida om den utställning som är aktuell för tillfället.Grängesbergs historia och en del av de människor som verkade i och byggde samhället. Skriften innehåller en karta över besöksmål i Grängesberg. Skriften finns på Disponentparken i Grängesberg. Köper ni biljett till besöksmålen i Grängesberg ingår skriften i biljettpriset.

Gemensamhetsbiljett 2022
Besöksmål ingår i gemensamhetsbiljetten: Cassels, Lokmuseet, Gruvcentrum Mojsen, Motor & Nostalgimuseum. Besökande under 15 år får gemensamhetsbiljett gratis förutom att Lokmuseet tar entré för barn under 15 år.
Häftet ”Vi byggde Grängesberg” ingår i priset. Biljetter går att köpa hos varje besöksmål och även hos Stora Hagen och Disponentparken.

Dokument & länkar

http://www.ekomuseum.se