Mojsens byggnad och mitt emot ett torn.

Gruvcentrum Mojsen - Grängesbergs gruvområde

  • Prisinformation: Vuxen 50 SEK. Barn/Ungdom under 15 år gratis. Under 2022 finns 2 dagars biljett för besöksmålen i Grängesberg för 150 SEK. Besöksmålen som ingår är Mojsen, Lokmuseet, Cassels och Nostalgi & Motormuseet.
  • Telefon: 0240-217 40
  • Hemsida: https://mojsen.se/
  • Besöksadress: Dillners väg 11, 772 40 Grängesberg
  • Öppettider: Stängt för säsong. Mer information om öppettider sommar 2023 kommer.

Mojsen ligger i genuin industrihistorisk miljö, mitt på Grängesbergs gruvors tidigare gruvområde. Det är gruvarbetarnas tidigare personalmatsal som byggts om till museum.

Boka

Beskrivning

Mojsen var gruvarbetarnas matsal och ligger mitt i gruvområdet, där flera hus fortfarande står kvar från den gamla gruvan. Idag rymmer Mojsen ett gruvmuseum med utställningslokal och skall bli ett besökscentrum för hela området. Grängesbergs Gruvområde är en miljö i Ekomuseum Bergslagen.

Sommaröppet
Ta del av mer information på Mojsens hemsida om den utställning som är aktuell för tillfället. Grängesbergs historia och en del av de människor som verkade i och byggde samhället. Skriften innehåller en karta över besöksmål i Grängesberg. Skriften finns på Disponentparken i Grängesberg. Köper ni biljett till besöksmålen i Grängesberg ingår skriften i biljettpriset.

Gemensamhetsbiljett 2022
Besöksmål ingår i gemensamhetsbiljetten: Cassels, Lokmuseet, Gruvcentrum Mojsen, Motor & Nostalgimuseum. Besökande under 15 år får gemensamhetsbiljett gratis förutom att Lokmuseet tar entré för barn under 15 år.
Häftet ”Vi byggde Grängesberg” ingår i priset. Biljetter går att köpa hos varje besöksmål och även hos Stora Hagen och Disponentparken.

Dokument & länkar

http://www.ekomuseum.se