Mojsens byggnad och mitt emot ett torn.

Gruvcentrum Mojsen - Grängesbergs gruvområde

  • Telefon: +46 0240-21740
  • Hemsida: www.mojsen.se
  • Besöksadress: Dillners väg 11 , 772 40 Grängesberg
  • Öppettider: Sommaröppet, se aktuella öppettider på hemsidan.

Mojsen ligger i genuin industrihistorisk miljö, mitt på Grängesbergs gruvors tidigare gruvområde. Det är gruvarbetarnas tidigare personalmatsal som byggts om till museum.

Beskrivning

Mojsen var gruvarbetarnas matsal och ligger mitt i gruvområdet, där flera hus fortfarande står kvar från den gamla gruvan. Idag rymmer Mojsen ett gruvmuseum med utställningslokal och skall bli ett besökscentrum för hela området.

Sommaröppet
På Mojsens hemsida www.mojsen.se finns informationen om sommarens öppettider. Det finns även information om den utställning som är aktuella för tillfället.

Om ni vandrar runt i Grängesberg bland alla fantastiska besöksmål rekommenderas en skrift ”Vi byggde Grängesberg – en vandring i gruvarbetarnas spår” som följeslagare. Skriften berättar om Grängesbergs historia och en del av de människor som verkade i och byggde samhället. Skriften innehåller en karta över besöksmål i Grängesberg. Skriften finns på Disponentparken i Grängesberg. Köper ni biljett till besöksmålen i Grängesberg ingår skriften i biljettpriset.

Dokument & länkar

http://www.ekomuseum.se