Flera skotrar kommer åkandes uppe på kalfjället.

More Activities - guidad skotertur, Granfjällsturen - Stöten

More Activities erbjuder upplevelser i Sälen både vinter och sommar för familjer och äventyrare! Vintertid erbjuds guidade turer på snöskoter, snöskor och skidor. Här kan du också hyra snöskotrar med rätt behörigheter. Sommartid erbjuds guidade turer med packrafts och äventyrstaxi, samt uthyrning av mountainbikes av olika sorter. Man håller till i Stöten, Hundfjället samt i Rörbäcksnäs. Gå in på hemsidan eller ring för mer information! More Activities- Your Adventure Made In Sweden.

Boka

Beskrivning

Granfjällsturen är en av More Activities mest omtyckta upplevelser, här kommer man upp på rörda vidder. Ni utgår ifrån deras skotercenter i Stöten, endast 150 meter ifrån sittliften Vargy Express. Från andra hållet finns en stor parkering för de som väljer att komma med bil. Turen anpassas efter gästernas förmågor att framföra en snöskoter och det är inte helt ovanligt att förstagångsförare är med på turen.
Uppe på kalfjället ligger ett naturreservat med utsikt över fjällen, en naturupplevelse utöver det vanliga. Vid klart väder ser man Idre fjäll i norr, i väst Trysil och den norska gränsen. Visar sig vädret från sin sämsta sida eller om det på andra sätt är olämpligt att åka upp på fjället finns självklart alternativa vägar genom vacker skog och stora myrar, allt för att få en så trygg upplevelse som möjligt. Det går inte alltid att ta med skoterpulka upp på fjället då det är uppför och kan finnas något hårda partier, men slå en signal, skicka ett mail eller titta förbi så löser de en rolig tur för er!

För er som vill ha en något längre tur med en paus och lite korvgrillning rekommenderas familjeturen, som även är lämplig för mindre barn och skoterpulkor.

Tidsåtgång: 1,5 timme.

Information om regler, utrustning och skotrar via hemsidan.