Utsikt från höjden.

Prediksstolen Tansväggen

Bergsmassivet Tansväggen är sedan 1995 naturreservat.

Boka

Beskrivning

Från utsiktspunkten Prediksstolen har man en storslagen utsikt. Här möts också Västerdalarna och Västerbergsslagen.

Från I-tavlan tar du dig upp till Predikstolen på den stig som går till höger om tavlan. Stigen är lite brant i början men sträckan är inte så lång, ca 600 m. Väl uppe möter du en fantastisk vy och här kommer du säkert stanna en stund och beundra utsikten. Är du fikasugen så ta en kopp kaffe nu innan du promenerar vidare, för har du lunchkorgen med dig tar du den när du kommer tillbaka hit efter vandringen i reservatet.
Om du kikar lite på träden så upptäcker du en ljusgrön markering som visar strövstigen som går i reservatet. I början är stigen gemensam men delar sig och du gör ett val av sträcka på 3,5 km eller 4 km. Vi beskriver slingan på 3,5 km, den längre slingan på 4 km gör en extra sväng på 500 m. I slutet av den slingan finns smågrottor i klipporna/stenblocken där säkert ett och annat djur gömmer sig.

Vägbeskrivning

23 km söder Mockfjärd. Från korsningen RV70/E16 i Djurås, Åk västerut mot Oslo ca 10 km till Mockfjärd. Sväng vänster vid rondellen och åk över Västerdalälven och fortsätt rakt fram över järnvägen. Vid T-korsning sväng vänster mot Ersholen, håll höger in på vägen mot Nyhammar och åk ca 700 m. Sväng höger mot Nyhammar/predikstolen och åk ca 16 km. Sväng vänster vid skylt Predikstolen / Tanstjärn. Efter 4 km sväng vänster mot Predikstolen, efter 1 km sväng höger och åk 1 km till vändplan. Här finns informationstavla.