Exteriörbild.

Carl Larsson-gården

Välkommen hem till superkändisarna Carl och Karin Larsson! Carl Larsson-gården i Sundborn är en ikon inom svensk heminredning och familjeliv. Carl Larsson-gården har följt släkten Larsson genom generationer och förvaltas av Carl och Karin Larssons släktförening. Släktföreningen arbetar för att bevara gården som ett hem och behålla Carl och Karins verk levande.

Boka

Beskrivning

Guidad tur
Under den guidade turen i huset får du veta mer om det världsberömda konstnärsparet och deras bullriga liv. På Carl Larsson-gården hittar du också en butik med noga utvald formgivning direkt från gården. Genom att köpa produkter från butiken är du med och bidrar till att bevara detta unika kulturarv för kommande generationer. Turen genom huset tar ungefär 45 min.

Barnvisning
Under högsommaren är gården öppen för barnvisningar. Varje dag har vi en särskild visning för alla barn. Där får de trolla sig tillbaka i tiden och gå på en mer lättsam tur genom huset och upptäcka spännande saker.

Skaparverkstad
För alla barn som vill skapa själv har så finns en fantastisk skaparverkstad på Carl Larsson-gården. I vedboden på gården finns duktiga pedagoger som dukar fram staffli, penslar och en massa härliga färger. Här blir alla barn stora konstnärer! I skaparverkstaden är alla barn mellan 2–16 år välkomna. Skaparverkstaden är öppen under juli månad.

Det finns även tillgång till uthyrning av cyklar, roddbåt och skrindor.

Samtliga inträden bokas direkt via Carl Larsson-gårdens hemsida.
Observera att inträde till hemmet endast ges med guidad visning.

Bra att veta

  • Handikapptoalett
  • Infopoint

Vägbeskrivning

Följ vägskyltarna mot Svärdsjö/Carl Larsson-gården från Falun. För detaljerad vägbeskrivning gå in på www.hitta.se eller www.eniro.se. Avstånd till Sundborn: Stockholm 230 km, Göteborg 470 km, Malmö 700 km, Sundsvall 300 km och Umeå 560 km.