Uppvärmd marmorplattform i mitten, uppvärmda sittbänkar, marmorväggar och golv.

Värdshuset Flottaren Hamam & Spa

Kom och njut i Flottarens vackra Turkiska badmiljö. Du har tillgång till bastur, inomhusjacuzzi, varma marmorkammare och relaxavdelning med utsikt mot Älven. Att bada bastu är bra för hälsan och värmen är angenäm för kroppen.

Boka

Beskrivning

Uppvärmd marmorplattform i mitten, uppvärmda sittbänkar, marmorväggar och golv, specialdesignade vattenkärl och kranar, varje detalj har en del av charm och återspeglar den traditionella turkiska badandan.

Här flödar vattnet fritt över marmorkärlen och ångan skapas på naturlig väg i mötet med det uppvärmda stengolvet. Det är 40-50 grader varmt i hamamen med en hög luftfuktighet.

Hamam betyder ursprungligen mummel på grund av att rösterna försvinner upp i kupolen när man pratar. Hamam har senare kommit att få betydelsen badhus, värme och värmespridare

Hamam, hur gör man?
Innan själva Hamambehandlingen får man ett speciellt hamamskynke (pestemal) och sedan sitter man ca. 10 minuter i torrbastun och 10 minuter i ångbastun. Detta för att porerna ska öppna sig och skrubbningen bli mer effektiv.

Du lägger dig på den stora uppvärmda marmorplattformen och behandlingen börjar med att varmt vatten varsamt hälls över din kropp från metallkärlet av hamammästaren (tellak). Död hud och smuts skrubbas bort med en grov handske och ger samtidigt en massage av huden.

Under hela behandlingen används mycket vatten, varmt och kallt, du täcks i tvål och tvållödder som tillverkas med hjälp av en säck där tellaken blåser upp löddret.
En mjuk massage utförs sedan med hjälp av löddret.

När du är klar viras du in i fler Pestemaldukar och sätter dig i loungen och låter kroppen långsamt svalna. Här kan du också dricka vatten, te, juicer och äta frukt. Pestemal, badrockar och tofflor finns att låna.

Detta ingår i en vanlig hamamvistelse (2 timmar):
Torrbastu
Ångbastu
Marmorkammare
Djuprengörande Kroppsskrubb
Helkroppsmassage med olivoljetvål
Inomhusjacuzzi
Djuprengörande kroppsskrubb
Kallbad
Frukt, juice och té i Loungen