Skidspår som går mot skogsområde.

Säfsen skidspår 0,1 - 13 km

För dig som älskar längdskidåkning är Säfsen den perfekta platsen. Här finns 115 km välskötta längdåkningsspår för både klassisk åkning och skating. Njut av den vackra naturen längs berg, dalar, sjöar och vattendrag. När det är dags för en paus finns det många mysiga vindskydd där du kan tända en brasa eller bara njuta en stund.

Boka

Beskrivning

Längd: 0,1 - 13 km.

Svårighetsgrad: Här inns både lättåkta och svårare spår.

Startplats: Säfsen Alpin, Kyrkängen (stugbyn), Skidstugan (elljusspåret) m.fl. ställen. Se spårkarta för vidare information.

Spårmarkering: Spåren är färgkodade efter längd.

Spårbeskrivning:
Här finns både enklare spår anpassade för barnfamiljerna och svårare spår för den som letar efter spännande utmaningar.
Vid tillräcklig snötillgång prepareras alla spår med pistmaskin med undantag av Skifsenleden som körs med skoter och kälke. Elljusspåret är belyst till kl 21.30.
Åkare med hund hänvisas i första hand till Jyllandsleden och Skatespåret, men hundar är tillåtna på samtliga spår vid stabilt före.
Omklädningsrum med duschar och bastu finns vid Hyttan (stugbyn). Duschar finns också vid Säfsen Alpin. Vallabod på veckocampingen vid Säfsen Alpin. Det går också att lämna in sina skidor i skidboden vid Säfsen alpin för vallaservice.

I Säfsen går det också att hyra längdskidor eller boka skidlektioner. Kontakta Säfsen reception eller Skidshop.

Tänk på att spåren påverkas av väder och vind, så undersök gärna förhållandena och spårstatus innan du ger dig ut på skidturen.

Vägbeskrivning

Från sydvästra Sverige åker du väg nr 26 mot Mora förbi Kristinehamn och Filipstad. Från denna väg är det väl skyltat mot Fredriksberg/Säfsen. Kommer du från Stockholm är det smidigast att köra mot Västerås, och vidare med väg 66 mot Fagersta och Ludvika. Säfsen ligger 3 km öster om Fredriksberg efter väg 245.