Två fiskar som ligger på snön
En skoter på isen och ett berg och solnedgång.
En man som sitter och isfiskar.
En vinterklädd liten pojke som håller i en fisk.

Isfiske - Jakten på rödingen

Älvdalen, Dalgatan 147

Att fånga en röding ligger på många fiskares önskelista, och med en kunnig guide som känner till fiskevattnen i området så ökar chanserna att lyckas.

Välkommen att följa med Anglerman Fishing Adventures ut på någon av Älvdalens otaliga sjöar i härlig vildmark. Att fiska efter den mytomspunna rödingen är både spännande och utmanande. Denna fisk med sin eldröda buk och svarta fenor med vita kanter är en upplevelse att beskåda och få kämpa med på kroken då den är både stridbar och listig. Nedanstående fiskeupplevelse passar små som stora, nybörjare som erfarna fiskare, kompisgäng eller kollegor.


I Älvdalen, norra Dalarna finns en mängd av sjöar och tjärnar som hyser både röding och öring. Isen lägger sig oftast i början av november och ligger till mitten av april. Här finns vildmarken alldeles in på husknuten. Spänningen är hög när ni sänker ned betena i det uppborrade hålet i isen av vad som kan tänkas hugga i andra änden.


Program:

Kl 08.00: Er guide för dagen möter upp er på Anglermans lokal i centrala Älvdalen. Guiden tar er med ut på det milsvida skogsvägnätet till en lämplig sjö eller tjärn för dagens fisketur.

Guiden har med sig fiskeutrustning, isborrar och säkerhetsutrustning till alla. Fisket pågår under hela dagen och till lunch lagar guiden mat ute i vildmarken. 

I upplevelsen ingår även fika med kaffe, the eller varm choklad efter överenskommelse. När dagsljuset falnar och mörkret tar vid packar ni ihop och guiden kör er tillbaka till civilisation i Älvdalen by. 


Priset är per guidning. Ange om ni är en, två eller tre personer.


Viktig information

Isfiske bedrivs i vinterlandskap och kontakt med snö och is är ofrånkomligt. Därav är det viktigt att vara rätt klädd från topp till tå utifrån förhållandena för dagen. Viktigt att anmäla eventuella allergier innan ankomst för att anpassa det som ska förtäras.


Ingår i priset:

-Fiskeguide

-Fiske och säkerhetsutrustning

-Vildmarkslunch

-Förmiddags- och eftermiddagsfika

-Transport enligt programmet

-Fiskekort


Ingår inte i priset:

-Vinterytterplagg och skor

-Transporter utanför programmet

Visa mer Visa mindre
Datum: 27 Feb - 31 Mar

Mer information

Länkar

Datum och tid

Hitta hit

Besöksadress: Dalgatan 147, 796 30 Älvdalen