Hage med stenar och hus.

Finngården Rikkenstorp

Levande finngård med anor från 1600-talet. Kultur, djur, odlingar och historia. En svedjefinsk bostad, en så kallad rökstuga (pörte) finns att besöka. Finnmarksutställning. Stuguthyrning vid sjö.

Boka

Beskrivning

Kom gärna hit och ströva runt i landskapet på egen hand, gårdsvandringen är alltid tillgänglig likaså rökstugetunet som är en utmärkt plats för en picknick. Museum och rökstugan öppnas enligt överenskommet och vid utannonserade tillfällen. Respektera gärna att det fortgår dagligt arbete på gården och guidning erbjuds endast enligt överenskommet.

Vandra i Dan Anderssons fotspår och bada bastu
Gården ligger mitt i poeten Dan Anderssons skogar, här kan du känna igen namn på platser och personer som figurerar i hans poesi. En längre stig på 8 km går förbi Kestina bort till Bränntjärnstorpet och tillbaka, för den som är intresserad av Dan Anderssons marker eller bara vill njuta av en längre skogsvandring.

Du kan gå en kortare gårdsvandring, ca 2,5 kilometer med tillhörande informationsfolder. Foldern finns att hämta vid informationstavlan på gården eller ladda ner på Ekomuseum Bergslagens hemsida.

På gården finns vedeldad bastu med relaxrum att hyra. Den ligger vid enskild sjö med plats för 8-10 personer. Bastun förbokas hos familjen Holmdahl per telefon eller mail.

Finnmarksutställning i gårdsmuseet och ett pörte att besöka
Utställningarna "Anna-Stina Knas – en barriärbrytare”, “Ristningar och låsbeslag” samt “Finnmarken och dess levnadsöden” finns att ta del av i gårdsmuseet. Entréavgift.
En svedjefinsk bostad, en så kallad rökstuga (pörte) finns även att besöka.
Museum och rökstugan öppnas enligt överenskommet och vid utannonserade tillfällen.

Övernatta på Finngården
Stugor vid enskild sjö. Större fullt modern eller mindre enklare stuga. Tillgång till bastu och båt. Stugorna förbokas hos familjen Holmdahl per telefon eller mail.

Finngården Rikkenstorp är en miljö i Ekomuseum Bergslagen.

Dokument & länkar

http://www.ekomuseum.se

Vägbeskrivning

11 km sydväst om Grängesberg. åk mot Kyrkviken, följ skyltar mot Rikkenstorp.