Folk i en gummibåt.

Forsränning - Dala River Adventure

Dala River Adventure erbjuder upplevelser för både de som gillar adrenalinfyllda forsäventyr och de som hellre njuter av en lite lugnare forsfärd med de välutbildade forsguiderna.

Boka

Beskrivning

Dala River Adventure erbjuder forsränning i stor forsränningsbåt och i duckie, en uppblåsbar tvåmanskanot. Man kan åka i vilda strida Fänforsen som är ca 1 km lång med en fallhöjd på 9 meter och i Kärringforsen (ligger strax ovanför Fänforsen) som är 1300m lång med en fallhöjd på 5 meter. Forsarna är omgivna av otroligt vacker natur och ofta kombineras både forsränningsbåt och duckie på samma tripp om deltagarna vill prova på bägge farkosterna.

Vill man ha en lite längre tripp lämpar det sig utmärkt att först köra genom Kärringforsen med full action för att därefter komma in på en slätvatten sträcka med lite lugnare vatten som lämpar sig för lek och bus innan man når den mäktiga Fänforsen.

Man lånar våtdräkt, flytväst och hjälm av Dala River Adventure och efter en grundlig säkerhetsgenomgång och paddelinstruktioner ger man sig ut i båtarna.

Ca 3 åk kör man i forsarna, så de som vill får möjlighet att sitta längst fram och vara frontpaddlare- som är den tuffaste och blötaste positionen! Mycket vattenaction utlovas och hela äventyret inklusive genomgången tar ca 3 tim.

Dala River Adventure är licenserade av Transportstyrelsen och guiderna har genomgått en speciell utbildning till forsrännare. De sätter alltid säkerheten först och av den anledningen råder absolut alkoholförbud i samband med aktiviteter på vattnet. Dala River Adventure sköter även transporten under forsränningen.

Säsongstart första helgen i maj till och med september.

Ta med egna badkläder, handduk och skor som sitter bra på fötterna.

Kontakta Dala River Adventure för mer information.

Bra att veta

  • Barn & Familj