Flugfiskare in action med röda stugor i bakgrunden.

Flugfiskeweekend i Älvdalen

Grunderna i flugfiske. Med helpension och guide. Här går vi igenom fiskeutrustningen, grundläggande kastteknik, säker vadning, att läsa vattnet och konsten fånga och hantera fisk med flugspö.

Boka

Beskrivning

Kursprogram:
Fredag kväll start 19.00:
Alla kursdeltagare och instruktören träffas på kvällen och äter en gemensam middag. Därefter följer en presentation av kursen och teoretisk genomgång av vad flugfiske är och hur utrustningen fungerar.

Lördag förmiddag (09.00-12.30):
Vi träffas vid Älvdalens Fiskecenter som ligger på campingområdet, och börjar dagen med att montera ihop utrustningen för att därefter raskt gå över till själva kastandet. Vi startar med kastträning på land för att lära ut grundläggande kastteknik under ”gynnsamma förhållanden”.

Lunch (12.30-13.30): Efter ett par timmars intensiv kastträning bryter vi för lunch.

Lördag Eftermiddag (13.30-17.00):
Efter lunch är det dags för att ge sig ut längs älven för att prova de nyvunna färdigheterna. Instruktören är med hela tiden och visar olika fisketekniker, flugor, knutar, var man hittar fisken och hur man vadar säkert.

Söndag:
Efter ett besök på fiskecentret, där er guide ger er dagsfärska tips, fortsätter fisket, nu på egen hand.

Övrig information:
Logi med helpension på hotell ingår. Upp till 20 deltagare, dock minst 3. All nödvändig fiskeutrustning och fiskekort för 2 dygn ingår. Alla som bokar flugfiskeweekend har även 15 % rabatt i fiskeshopen.

Vägbeskrivning

Älvdalens Fiskecenter
Ribbholmsvägen 26
796 31 Älvdalen

info@alvdalenfiske.se
+46 0251-123 44
+46 070-399 83 70