CBIS 5988129

Fjarill

Klubb Koppar presenterar folkpopgruppen Fjarill live i det vackra scenrummet Jungfrun i Kulturhuset tio14.

Information

Den som en gång mött Fjarill och deras musik vet hur det känns att svepas med till en annan, förunderlig värld. Allt ryms i deras musikaliska universum: Stora livsfrågor och svar. Längtan och tillförsikt. Glädje och melankoli. Mångfald och öppenhet. Mod och kärlek. Angelägen musik som fångar vår tidsanda, just på grund av sin individualitet och särart. Det här är musik som får en att andas djupare. Och som hjälper en att varsamt komma i samklang med sig själv och världen.

Den svenska pianisten och sångerskan Aino Löwenmark och den sydafrikanska violinisten Hanmari Spiegel träffades 2004 i Hamburg för att sedan den dagen välsigna oss alla med sitt unika sound någonstans mellan folk, pop, jazz och klassik musik. Två kraftfullt lysande och underskönt svävande röster som på olika språk – engelska, tyska, svenska och afrikaans – skapar en universell värme. Och ett poetiskt gränsöverskridande.

När Fjarill nu släpper sitt åttonde album ”Midsommar” är magin som omger den sympatiska singer/songwriter-duon tydligare än någonsin. Aino och Hanmari knyter an till tidigare framgångar och fortsätter sin konstnärliga väg som trollbinder en allt växande publiken. Oavsett om de spelar på en klubb eller i en kyrka, inför drottning Silvia eller barn i Sydafrikas townships, mitt i folkmängden på ett köpcentrum eller, som i april 2019, på Hamburgs nya konserthus Elbphilharmonie i stadens berömda hamnkvarter – med sin empatiska och inspirerande musik berör Fjarill sina åhörare ända in i själen.

Arrangemanget utförs i samarbete med Folkuniversitetet Dalarna och Dalapop.

Föreställningens längd: 2 timmar

Boka biljett hos Visit Dalarna 0771-62 62 62 eller hos din närmaste Tourist Information i Dalarna.

Faciliteter och service

  • Biljetter