Man som står bredvid sin mountainbike uppe på fjället.

Fjälläventyr - Prova på och kom igång kurs i mountainbike

Prova på och lär dig grunderna med mountainbikekurs i Sälen.

Boka

Beskrivning

Prova-på-kurs i mountainbike, 3 timmar
Är du nyfiken på att börja cykla i terrängen? På Fjälläventyrs mountainbikekurs i Sälen får du de grundläggande verktygen för att säkert och stabilt ta dig fram utanför vägarna med en cykel. Här varvar man teori med praktik och visar knepen som tar dig runt kurvor och över stock och sten och detta görs i små grupper med kunniga och inspirerande instruktörer.

Kursen riktar sig till vuxna i alla åldrar samt ungdomar i sällskap av vuxen. Målet med kursen är att du ska våga njuta av Sälens stigar på egen hand och du får tips på övningar att göra själv.

Grundkurs i mountainbike, 6 timmar
För dig som vill veta mer direkt. Efter prova-på-kursen fördjupat man sig i teknikerna för kurvtagning i fart, broms- och växelkänsla, uppförs- och nerförsbackar och hur du på ett säkert sätt manövrerar cykeln över stock, sten och spång. Man varvar teori och praktik, man går också igenom cykelns funktioner och hur du tar hand om materialet så att den alltid fungerar som den ska och detta görs i små grupper med kunniga och inspirerande instruktörer.

Målet med kursen är att du ska få de grundläggande teknikerna för att ha kul och cykla säkert i terräng, både uppför och nerför och längs tekniska skogsstigar. Du får inspirerande tips på saker du själv kan öva på för att fortsätta utvecklas i din terrängcykling.


Ta gärna med din egen cykel, saknar du utrustning kan du hyra det av Fjälläventyr!

Fakta

  • Barn & Familj
  • Sommar