Fiskekortlogo.

Fiskekort i Rättvik

Fiskevattnen är många och erbjuder stor variation. Här kan man fiska allt från gädda, abborre, lake, öring, röding, sik till vitfisk. Fiskekort säljes på ifiskes hemsida eller på Team Sportia i Rättvik.

Boka

Beskrivning

Här kan man lätt hitta sin favorit och varför inte fiska tillsammans med hela familjen.
För den mer äventyrlige fiskaren finns härliga skogstjärnar med stor öring och röding att prova. Det kräver dock sin vandring.

Gärdsjöområdets sjöar:
Skäftringen och Storaxen är källsjöar med kristallklart vatten. I Skäftringen finns regnbågslax och öring. Gärdsjön, Rösstjärn finns gädda och abborre.

Ljusaxen:
En riktig pärla i området är Ljusaxen med sitt klara vatten, vilket namnet talar om. Fint rödingfiske på vintern och regnbåge/öring under sommartiden. Här finns också en handikappsvänlig ramp att fiska från och den självklara slogboden att grilla eller förtära sin matsäck.

Gryssen:
Ädelfiske: Regnbåge, öring, röding. www.ostbjorkabystugeforening.se.

Ore fiskevårdsområde:
Oresjön, Amungen etc. Put and take-tjärn. Angling och pimpelfiske vintertid. Försäljning av fiskekort, metspö och maggot på Ore Fritidsby.

Rättvik-Boda Fiskevårdsområdes Förening:
Ett hundratal sjöar, tjärnar, åar och bäckar t.ex. Ljugaren och Amungen. www.rbfvo.se
Öringsfisket i någon av våra stora sjöar Amungen och Ljugaren kan vara en riktig höjdare. Det är två fantastiskt vackra sjöar som har egen reproduktion av storvuxen Rockåöring.