Två personer utomhus.

Fallängetorp för fä och folk

På Fallängetorp lantgård, vandrarhem, B&B och stuga mitt i naturen bor du i mysiga Lillstugan eller i Mellangården, vandrarhemmet med hög tillgänglighetsanpassning. Vår KRAV-certifierade gård har kor, får, hästar och höns samt många härliga naturupplevelser.

Beskrivning

Fallängetorp är ett vandrarhem, B&B och stuga på lantgård norr om Sala i Västmanland. Lantgården har anor från 1600-talet och hos oss får du inblick i livet på landet med jordbruk och djurskötsel.

Vill du prova på hur det är att vara Bonde får du delta i vårt arbete på gården, allt efter din vilja och förmåga. Du väljer boende efter tycke och smak. Lillstugan är en hemtrevlig året runt stuga fullt utrustad och passar dig som vill självhushålla. I köket möts gammalt och nytt när dagens alla moderniteter blandas med den gamla vedspisen från forna dagar som sprakar så stämningsfullt vid eldning. Vill du ta med dig hund eller andra sällskapsdjur går det bra. Tvättmaskin, utemöbler och grill finns också.

Vandrarhemmet Mellangården är nyrenoverat med hög bekvämlighet med flera badrum, fullt utrustat kök och tvättstuga. Mellangårdens bottenvåning är dessutom tillgänglighetsanpassat för den som har särskilda behov med höj- och sänkbara bänkar i köket, sängar, handfat och anpassad toalett. På övervåningen finns det bland annat ett familjerum.
Frukost går att välja till och man kan även köpa gårdens ägg, kött och charkprodukter.

Vi erbjuder olika aktiviteter på gården, det finns möjlighet att prova på Bondelivet för en dag/en helg eller på ditt skollov. Du kan åka på tur med häst och vagn alternativt traktor och vagn eller vara med om en utomhusmatlagning vid vår gårdsruin Kina, maten lagas på råvaror från gården, lokala mathantverkare och från naturen runt omkring oss.

Vi anordnar också turer med Zoom Uphill, en terränggående fyrhjulig cykel som du kan åka ut i skogen och naturen med. Att "zooma" är ett roligt och annorlunda sätt att ta sig fram. En spännande och utmanande upplevelse för oss alla och en fantastisk frihetsupplevelse för dig med nedsatt rörselseförmåga. Att åka dit man vill, tillsammans eller själv, utan att störa djur och natur och samtidigt ha så roligt att smilbanden nästan spricker. Det kan gå fort, men upplevelsen kan också ligga i att smyga fram. Men det viktigaste av allt - det är du som bestämmer.
Det finns flera utflyktsmål i omgivningen samt fina bad- och fiskesjöar.

Fakta

  • Handikappvänligt