Person går på blomstrande vallmoäng i Tällberg.

Familjevänligt på Gyllene Hornet i Tällberg

Ta med hela familjen till dalaidyllen Tällberg för en sommar fylld till brädden av intryck och upplevelser. Förutom härligt häng på hotellet lockar omgivningarna med barnvänlig vandring, våffelmys, bad i Siljan och en rad välkända sevärdheter och nöjesparker.


Dalarna har länge lockat med sin orörda natur, sköna vyer och rika kultur. En favorit bland landskapets attraktiva resmål är pärlan Tällberg med sin slående utsikt över Siljan. Här ligger även Hotell Gyllene Hornet, som tidigare var ett resmål för avkoppling tillägnat Postens anställda. I dag är det snarare barnfamiljer som lockas av möjligheten till en lekfull vistelse med bad i den stora inomhuspoolen, lek på stora ytor och familjevänlig middag i restaurangen.

– Till oss kommer familjer med barn i alla åldrar och ofta ser jag flera generationer som samlas för att umgås, koppla av och samtidigt få en aktiv semester. De uppskattar våra stora ytor där barnen kan röra sig fritt samt tillgången till vår stora inomhuspool där alla myser runt i vita morgonrockar, säger marknadschef Jonna Fischer Matz.

Och även om Posten inte driver hotellet i dag syns kvarlevor i form av inredning signerad såväl Carl Malmsten som Alvar Aalto och Peter Celsing.

Terassen på Hotell Gyllene Hornet.

Blomsteräng i Tällberg.

Äventyr i närområdet

Det finns mycket att se och göra i omgivningarna, vilket gör hotellet till en perfekt bas för semestern. Strax intill hotellet passerar till exempel den uppmärkta vandringsleden som tar er ut på äventyr i närområdet, där ni tar er upp till utkiksplatsen på Digerberget genom den täta skogen och förbi hästhagar.

– Förutom att Tällberg är en naturskön plats, med otrolig vy över Siljan och med närhet till bad, finns det en stor rad barnvänliga attraktioner att besöka på nära håll. Under vistelsen är det alltså möjligt att kombinera promenader till skogen eller stranden med härliga utflykter till både kultursevärdheter och nöjesparker.

Jonna har dessutom fler Tällbergstips att bjuda på.

– Sommartid rekommenderar jag att ta en promenad till byns gemytliga våffelställe Dalmål Kafé & Hantverk för en fika i trädgården och en tur i butiken som säljer både ätbara och handgjorda presenter. På promenadavstånd från hotellet finns också ett lantbruk med gårdsbutik där godsaker kan handlas med för en härlig picknick i det gröna. Har man tur får man klappa gårdens katt och hälsa på hönsen.

Efter dagar fyllda med aktiviteter och utflykter, kanske en tur till Leksand Sommarland eller Sagolandet Tomteland, är det skönt att landa på hotellet igen. Där är det bara att sätta sig till bords, när hotellet dukar upp en familjevänlig måltid som tilltalar såväl stora som små.

– Hotell Gyllene Hornet är helt enkelt det givna valet för familjer som söker avkoppling och äventyr i en naturskön miljö med anrik charm, avslutar Jonna.

Läs mer och boka din vistelse på Hotell Gyllene Hornets hemsida.

Spa-avdelningen på Hotell Gyllene Hornet i Tällberg.

Spa-avdelningen på Hotell Gyllene Hornet i Tällberg.