Exteriörbild på Dalmål Kafé.

Trädgårdsfika på Dalmål Kafé och Kök i Tällberg

Låt Tällberg utgöra målet för utflykten och passa på att stanna till för en måltid på Dalmål som ligger intill Klockargården. Lena Brinkenberg rekommenderar att prova den stenugnsbakade pizzan och en promenad ner till Siljan.


Vad erbjuder ni besökare sommartid?

– I vår timmerstuga har det serverats stora, frasiga våfflor sedan 1953, så även denna sommar. Utöver våfflor serverar vi kaffe, hem-bakad fika, glass och mat. Sommarens favorit är vår stenugnsbakade pizza som gräddas i stenugn ute i vår rymliga trädgård. Vi har även placerat en glasskiosk i trädgården så att det inte bildas köer inne vid serveringens kassa.

Vilka insatser gör ni för att öka tryggheten för era besökare?

– Givetvis håller vi myndigheternas rekommendationer för servering och hygien.

Vad rekommenderar ni era kunder att uppleva i närområdet?

– Efter en god måltid i vår trädgård, på vår veranda eller i något av våra kaférum så rekommenderar vi ett besök i Tällbergs Hemslöjd som ligger i samma hus. Här finns hantverk, presenter och inredning. Missa inte att promenera eller åka ner till Tällbergs strand och doppa fötterna i Siljan.

Stötta det lokala

Den rådande situationen har slagit hårt mot företagare i Dalarna. Det gäller att tänka om, tänka nytt och hitta kreativa lösningar för att överleva. Under vinjetten ”Stötta det lokala” pratar vi med lokala profiler som berättar om hur de anpassar sina verksamheter för att öka tryggheten för dig som besökare.

Läs mer: Hemester i Dalarna