Uppskuret kött med färskpotatis och sparris.
2/2

The Edible Country, Kloster

I Kloster, vid Klosteråns lummiga dalgång i södra Dalarna, finns en naturskön plats iordninggjord med bord, bänkar och matlagningsplats för trevlig gör-det-själv matlagning utomhus under maj-september.

Boka

Beskrivning

Bordet i Kloster rymmer 12 personer och under torsdagar och fredagar i sommar kan ni boka bordet och köpa till varsin korg med lokala råvaror från Dalarna och laga din egen lunch. Råvarorna i korgen är speciellt framtagna och anpassade för att tillagas på plats vid bordet.

Kloster ligger mitt i ekomuseum Husbyringen, en vacker natur- och kulturled som är sex mil lång och innefattar flera spännande besöksmål som berättar om Sveriges storhetstid och brukshistoria.

Bordet i Kloster är en del av Visit Swedens kampanj ”The Edible Country” och ger dig möjlighet att boka en-gör det själv-måltid komponerad av stjärnkockar. För Dalarnas bord i Kloster är det matkreatören Görgen Tidén som står för menyn och recepten till matupplevelsen.

Välj mellan att boka en korg med lokala råvaror för att tillaga maten själva eller boka till matkreatören Görgen Tidén för att avnjuta en avsmakningsmeny.

Två sittningar/dag: kl.11-15 och kl.16-19.

Meny för lunchkorg
I korgen finns nötkött av raserna Simmental /Black Angus från Klosters Herrgård som förberetts till perfektion, där ni själva gör slutfinishen på Ofyren med kryddor och salt.
Serveras med egenkokad potatis från bygden med en senapsvinegrätt, samt egentillverkad Bbq-sås, ”RÖK”.
Örter och ätbar sallad plockar ni själva till maten efter säsong hos Taylor Domsic på gården.
Handgräddat knäckebröd från närbelägna Skedvi bröd, smör och vatten från gårdens trefaldighetskälla, smakprov på lönnvatten tappat från gårdens lönnar samt lättöl från lokala Stjernsunds brygghus är också i korgen liksom kaffe/te och hembakat kaffebröd.
Som alternativ till nötköttet finns Falafel på Rättviksärtan med persilja och vitlök.
I paketet ingår: råvarukorg inkl dryck, recept, plats vid bordet samt allt som behövs för att tillaga maten på plats.
Minimum 6 personer, max 12 personer.
Pris/person: 369 kr

Boka bordet med kock
Boka en personlig avsmakningsmeny av matkreatören Görgen Tidén, där menyn baserar sig av noga utvalda råvaror i säsong.
Här kan du verkligen smaka på regionen Dalarna och vad Klosters herrgård med omnejd har att erbjuda dig som gäst.
Menyn är säsongsbaserad och sätts efter bokningar. Dryckespaket ingår.
Minimum 8 personer, max 12 personer.
Pris/person: 1995 kr.

Längre fram i bokningen väljer ni vegetariskt alternativ, välj för varje gäst som ska ha vegetariskt.

Fakta

  • Sommar
  • Taste of Dalarna
Loader

Recensioner

<% summary.RecommendedYes %> av <% summary.Count %> Rekommenderar


Totalupplevelse

<% summary.Rating | roundRating %>/<% summary.RatingMax %>

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score.Rating %>/<% review.ScoreList.Score.RatingMax %>

Rekommenderas av <% review.Signature %> anonymous Rekommenderas inte av <% review.Signature %> anonymous

"<% review.Body %>"

Skapad <% review.Completed | toLocaleDate %>
Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% reviews.length %>