Barn som cyklar dressin.

Dressin i Dalarna


Trampa fram på järnvägen genom skog och mark. Packa dressinen med fika, badkläder och ge dig ut på äventyr. På dressin i Dalarna får du upptäcka skogen, vattnen och de natursköna omgivningarna. Hela familjen kan vara med och alla får plats på de stadiga dressinvagnarna.


En utflykt på dressin är ett äventyr för hela familjen. Dressinen tar dig fram på den nedlagda järnvägen rakt ut i naturen. Upplev skogar, sjöar och vattendrag med fina möjligheter till bad, grill och fiske längs vägen. På Station Sågen finns dessutom en sevärd utställning om stationens och Inlandsbanans historia.

Dressinåkning

Den nedlagda delen av Inlandsbanan i södra Dalarna.erbjuder många kilometer av dressinåkning genom den vackra vildmarken. Detta är en aktivitet som passar alla åldrar och kan innefatta alltifrån en hel eller halv dagsutflykt till flerdagarsturer på dressin med övernattning. Packa med tältet och slå läger på någon vacker plats. Det finns gott om utrymme för packningen på dressinen.

Dressinpaket – åka dressin med övernattning

Det finns även möjlighet att boka dressinpaket som innefattar övernattning i tält och matlagning i naturen i anslutning till äventyret. Läs mer och boka din dressinupplevelse här via Dalarnas officiella besöksguide.

Dressinaktiviteter i Dalarna

Valda filter