Bro över skogsbäck.

Djuptjärnbo 1,7 km

Vandring genom naturreservatet Djuptjärnbo som går genom flera olika naturtyper, längs vägen passerar man även ett litet vattenfall.

Boka

Beskrivning

Längd: 1,7 km.

Svårighetsgrad: Blå, medel.

Beskrivning: Start för vandringen är vid en parkering precis bredvid vägen, ungefär 1 km öst från Helgbo badet. Det finns ej skylt vid vägen som visar vart man ska svänga av till parkeringen, så var uppmärksam. Vid parkeringen så finns det en informationsskylt om området och från här så följer man de orangea markeringarna. Var extra uppmärksam på dessa markeringar då de på vissa ställen inte syns så tydligt.

Vandringen går genom delvis kuperad terräng upp på ett berg som är bevuxet av gammal tallskog, där kan man kan stanna och vila på en bänk innan man fortsätter vandringen. Man passerar även förbi ett litet vattenfall och genom bymiljö.

Bra att veta

  • Sommar

Vägbeskrivning

Från Leksand: Starten för vandringen ligger två mil sydost om Leksand. Från Leksand tar man riksväg 70 till Insjön där man sedan svänger av till Hjultorget, i andra rondellen fortsätter man rakt fram mot Timmervägen och åker mot Helgbo. Ungefär 1 km efter badplatsen i Helgbo så svänger man vänster in på en liten grusväg, här är parkeringen.