CBIS 4113811
Visa på karta

Disponentparken och Trädgårdscaféet

Disponentparken är en kulturpark med växthus, rhododendrondal, lindallé och försäljning av sommarblommor och perenner. Här finns också ett trädgårdscafé.

Information

Disponentparken i Grängesberg med anor från 1896 är idag en välbesökt kulturpark och ett populärt utflyktsmål för stora som små. På området finns lekhörna med lekstuga för barnen och tipspromenad för barn och vuxna. I växthusen finns växter att köpa.

Återkommande evenemang i Disponentparken
Lunchmusik på lördagar under sommarsäsongen, friluftsgudstjänster, nationaldagsfirande, midsommarfirande, Barnens Dag m.m. Läs mer på deras hemsida.

Trädgårdscaféet
Sommartid är caféverksamheten inrymt i den gamla Bak- och Bykstugan. På caféet serveras kaffe med hembakat bröd, smörgåsar görs på beställning.

Disponentvillan - B & B och Servering
På entréplan i Festvåningen finns servering av pajer med sallad och hemlagade pannkakor med sylt & grädde. Under vintern serveras soppluncher och hösten serveras även hembakat fikabröd, kaffe och thé.

I Disponentvillan erbjuds B & B, öppet året runt. Rummen ligger på övervåningen. Gemensamt badrum med dusch och toalett finns utanför i korridoren. Lakan, handdukar och frukost ingår. Frukosten serveras i Festvåningen.

Öppet året runt för beställningar i Festvåningen
Servering av kaffe och smörgås eller enklare mat i samband med bussresor, dop, konfirmation, födelsedagar eller andra sammankomster.

Faciliteter och service

  • Frukost

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning: Kör väg 50 från Ludvika mot Örebro. Passera samhället Grängesberg, sväng därefter höger vid skylten mot Cassels Donation och Disponentparken. Sväng därefter nästan direkt höger igen. Disponentparken ligger lite längre fram på vänster sida, alldeles efter konserthuset Cassels.