Stolar och bord i brunt trä i caféet.

Disponentparken och Disponentvillan

Disponentparken är en kulturpark med växthus, rhododendrondal, lindallé och försäljning av sommarblommor och perenner. Servering i Disponentvillan.

Boka

Beskrivning

Disponentparken i Grängesberg med anor från 1896 är idag en välbesökt kulturpark och ett utflyktsmål för stora som små. På området finns lekhörna med lekstuga för barnen och tipspromenad för barn och vuxna. I växthusen finns egenodlade växter att köpa.
I parken arrangeras bland annat nationaldagsfirande, midsommarfirande och Barnens Dag.

Servering i Disponentvillan
I Disponentvillans festvåning kan du njuta av en god lunch med paj, pannkakor med sylt och grädde eller soppa med hembakat bröd. Kaffe med hembakat fika, smörgåsar och glass. Försäljning av egentillverkade produkter såsom matbröd, knäckebröd, förkläden, tygkassar, marschaller. Aktuella öppettider hittar du på Disponentparkens hemsida.

Övernatta i Disponentvillan
I ståtliga Disponentvillan erbjuds även B&B året runt. Rummen ligger på övervåningen. Gemensamt badrum med dusch och toalett finns utanför i korridoren. Lakan, handdukar och frukost ingår. Boendet kan bokas genom Visit Dalarna.

Bra att veta

  • Frukost

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning: Kör väg 50 från Ludvika mot Örebro. Passera samhället Grängesberg, sväng därefter höger vid skylten mot Cassels Donation och Disponentparken. Sväng därefter nästan direkt höger igen. Disponentparken ligger lite längre fram på vänster sida, alldeles efter konserthuset Cassels.