CBIS 1365868
Visa på karta

Digerbergets utsiktsplats - vandringsled

Med start från Dalecarlia Hotel & Spa i Tällberg börjar ni er skogsutflykt. Efter promenaden upp genom skogen, med klättring över stenar och stora rötter, når ni det eftertraktade målet. På toppen av Digerberget finns en vacker utsiktsplats över Siljan med vindskydd och grillplats. En härlig känsla för små bergsbestigare att nå målet efter den 500 meter långa strapatsen.

Boka

Information

Från hällmarkerna på toppen av Digerberget har man en underbar utsikt över Siljan. Stigarna i området leder dit och i vindskyddet på toppen kan äta sin matsäck eller bara njuta av naturen. Här uppe på toppen är det tallen som trivs. Nedanför hällmarken breder granskogen ut sig och inom delar av området har träden uppnått en aktningsvärd ålder på långt över hundra år. I området växer de rödlistade svamparna kötticka och ullticka, arter som är beroende av skogar med mycket döda träd - stående eller liggande. Köttickan växer helst i riktigt gamla skogar och på platser med hög luftfuktighet.

Fågellivet i området är typisk för den äldre barrskogen. Rödstjärt, tofsmes, svartmes och trädkrypare sjunger här in sina revir under vårmånaderna.

Vägbeskrivning: Åk från Leksand till Tällberg, 12 km. Parkera vid Dalecarlia Hotel & SPA.

Faciliteter och service

  • Sommar
  • Barn & Familj

Vägbeskrivning

10 km N Leksand